Champions League

Mircea Lucescu câștigă cu emoții la Istanbul și merge mai departe spre Liga Campionilor

Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a avut nevoie de prelungiri pentru a se califica în turul al treilea preliminar din Liga Campionilor.

Miercuri seară, ucrainienii au câștigat cu 2-1 contra lui Fenerbahce, la Istanbul, grație unui gol înscris în prelungiri, în minutul 114. În tur fusese 0-0.

Turcii au dominat prima repriză, având o bară, iar elevii lui Lucescu nu au reușit nimic notabil. La începutul reprizei a doua, Fener a rămas în inferioritate numerică, după eliminarea lui Ismail Yuksek. În minutul 54, Kievul a deschis scorul prin Vitaliy Buyalskyi. La acel moment tribunele au erupt și au început să scandeze numele lui Vladimir Putin, președintele Rusiei, pentru a-i enerva pe ucrainieni.

Ucrainieii nu au reușit să țină de rezultat și au fost egalați, înainte de aceasta Fener ratând un penalty executat pe centrul porții. Numai că golul egalizator a căzut în minutul 89, înscris cu o lovitură de cap de Szalai. 

În minutul 114, Dinamo Kiev a marcat pentru 2-1 și calificare prin Karavaev, iar în turul al treilea preliminar o va întâlni pe Sturm Graz (Austria).



Mircea Lucescu câștigă cu emoții la Istanbul și merge mai departe spre Liga Campionilor