Champions League

Miracol pe Anfield! Liverpool in finala Ligii Campionilor dupa 4-0 cu Barcelona

Sursă foto: https://twitter.com/ChampionsLeague/

Liverpool continua sa fie echipa revenirilor imposibile in Liga Campionilor. Dupa 0-3 in turul de pe Nou Camp, Liverpool a castigat cu 4-0 in fata Barcelonei la retur si va disputa pentru al doilea an consecutiv finala competitiei.

Barcelona a venit pe Anfield Road sa adoarma jocul, dar dintr-un vis a ajuns sa traiasca un cosmar.

Pentru al doilea an consecutiv echipa catalana se vede eliminata din Liga Campionilor dupa ce a castigat la scor prima mansa. In 2018 Roma intorcea un 1-4 in tur, castigand la retur pe teren propriu cu 3-0 pentru un loc in semifinale.

Acum a venit randul celor de la Liverpool, echipa care a reusit aceasta revenire formidabila in conditiile absentei din primul 11 a doi jucatori exponentiali: Roberto Firmino si Mohammed Salah.

In absentele acestora la rampa au iesit Wijnaldum, jucator introdus de Jurgen Klopp la pauza dupa accidentarea lui Robertson, si belgianul Origi.

Liverpool si-a facut viata usoara marcand repede prin Origi in minutul 6. Sut al lui Henderson intr-o prima faza respins in fata de Ter Stegen si atacantul belgian pe faza a impins mingea in poarta. Un gol care a pus presiune pe Barcelona.

Campioana Spaniei putea inchide ecuatia calificarii in minutul 14. Ocazie pentru Barcelona la sutul lui Messi respins peste bara de portarul lui Liverpool.

Doua minute mai tarziu Messi scapa singur cu portarul, dar a preferat un dribling in plus si a fost deposedat in cele din urma.

Minutul 23 a adus o noua ocazie pentru Liverpool la un sut din afara careului respins de portarul Ter Stegen.

Dupa pauza, in minutul 54, Liverpool a facut 2-0 prin Wijnaldum, jucator intrat la pauza in locul accidentatului Robertson.

Apararea Barcelonei a ramas anesteziata si acelasi Wijnaldum a reluat cu capul doua minute mai tarziu pentru un incredibil 3-0. Avantajul catalanilor din tur se vedea anulat ca intr-un pocnet de degete.

Dupa minute bune in care a macinat in gol, Barcelona a aparut la finalizare prin Messi. Sut pe scurt blocat de portar.

Faza din minutul 79 a pus cireasca pe tort pentru Liverpool. Alexander-Arnold i-a vazut dezorganizati pe fundasii Barcelonei la un banal corner si a centrat ideal pentru Origi, gasit liber in careu, iar belgianul a facut 4-0!

Barcelona a cautat golul izbavirii fara insa a trage vreun sut spre poarta lui Allison Becker!

Liverpool devine prima formatie din Anglia care ajunge doi ani la rand in finala Ligii Campionilor dupa Manchester United in 2008 si 2009.

Pentru Liverpool va fi a 9-a finala de Liga Campionilor din istorie. Doar Real Madrid (16), AC Milan (11) si Bayern Munchen (10) au ajuns de mai multe ori in ultimul act.



Miracol pe Anfield! Liverpool in finala Ligii Campionilor dupa 4-0 cu Barcelona