Champions League

Milan renaste din propria neputinta si merge in optimi

AC Milan a strâns rândurile în vederea meciului cu Anderlecht si s-a impus cu 3-1 într-un meci care a adus formatiei italiene calificarea în optimile de finala.

Dupa o prima repriza fara goluri dominata de Anderlecht, ”Micul Faraon” Stephan El Shaarawy a deschis scorul la doua minute dupa pauza.

Fundasul Philippe Mexes a majorat avantajul Milanului cu o executie spectaculoasa din 16 metri, dupa care gazdele au redus din diferenta prin De Sutter la o neatentie a defensivei adverse.

Sperantele gazdelor în vederea obtinerii cel putin a unui rezultat de egalitate s-au naruit în prelungiri, când Alexander Pato a închis tabel în urma unui contraatac din pasa lui El Shaarawy.

Anderlecht a început cu entuziasm meciul si a ratat doua mari ocazii de gol în primele 45 de minute.

Prima dintre acestea a venit în minutul 13 la patrunderea lui Milan Jovanovic pe stânga. Jucatorul formatiei belgiene s-a grabit si sutul sau a fost blocat de experimentatul Chrstian Abbiati.

Kevin Constant a gresit grav pe partea stânga si Dennis Praet a fost pus în cursa spre poarta adversa, sutul acestuia din alergare trecând putin pe lânga poarta.

El Shaawary a deschis scorul la doua minute dupa pauza în urma primului sut pe spatiul portii. De Sciglio a centrat si ”Micul Faraon” a reluat cu stângul în poarta lui Proto.

Gazdele au ramas în inferioritate numerica dupa eliminarea lui Bram Nuytinck din minutul 69 pentru un fault comis asupra lui Pato.

Din faza care a rezultat fundasul Mexes a marcat cel mai spectaculos gol al serii în Champions League. Francezul a reluat pe piept în 16 metri, dupa care a reluat spectaculos pe spate spre uluiala lui Proto.

Anderlecht a revenit în meci prin De Sutter, jucator care a început meciul ca rezerva, acesta reluând din sase metri liber de marcaj.

Milan a închis meciul în ultimul minut pe contraatac asigurându-si matematic calificarea în optimile de finala.



Milan renaste din propria neputinta si merge in optimi