Champions League

Manchester City revine de la 2-3 si castiga autoritar cu Monaco

Sursă foto: twitter.com/mancity

Seara magnifica de Liga Campionilor cu nu mai putin de 14 goluri in doua meciuri. Opt dintre acestea au fost marcate la Manchester, unde City a revenit de la 2-3 si a castigat in final, cu 5-3.

Un meci super ofensiv in care s-a jucat cu garda jos de ambele parti si care a facut o extraordinara propaganda fotbalului.

Inca din debut cele doua echipe s-au angajat la un fotbal total, un fotbal deschis spre faza ofensiva, iar tabela a fost modificata prima data in minutul 27 dupa mai multe actiune pregatitoare.

Sane l-a gasit in sase metri pe Sterling la limita offside-ului, fanionul de la margine a ramas jos si golul internationalului englez a fost validat de brigada spaniola.

Monaco a intors spectaculos rezulatul pana la pauza si intra in avantaj la cabine. Mai intai Falcao, un atacat care si-a regasit la 31 ani forma din perioada de glorie de la Atletico, a egalat in minutul 32 cu o lovitura de cap din plonjon.

Apoi, cu patru minute inaintea pauzei, Mbappe a scuturat plasa portii lui Caballero cu un sut in forta sub transversala. Acelasi Caballero de la a carui degajare gresita fusese marcat primul gol al monegascilor.

Spectacolul la el acasa

Partea secunda a inceput cum nu se poate mai bine pentru echipa oaspete. Monaco a primit penalty in minutul 47 la faultul lui Otamendi asupra lui Falcao, lovitura de la 11 metri pe care centralul Antonio Mateu Lahoz a acordat-o doar dupa interventia arbitrului aditional.

Falcao nu a rezistat presiunii si a ratat sau, altfel spus, Caballero a aparat spalandu-si pacatele din prima repriza.

Manchester City a profitat de caderea oaspetilor si a contabilizat imediat pe tabela prin Aguero, al carui sut din minutul 58 l-a surprins pe portarul Subasic. O minge parabila care practic i-a trecut acestuia printre maini.

Dupa doar doua minute Falcao o readucea pe Monaco la conducere cu un lob senzational din interiorul careului peste Caballero, dupa ce il ridiculizate anterior pe Stones, unul dintre cei mai scumpi fundasi din lume.

Ultimele 20 de minute au apartinut gazdelor care au punctat de trei ori. Mai intai Agueri isi trecea in cont dubla cu un voleu dintr-o centrare a lui Silva de la coltul terenului in minutul 71, pentru ca Stones sa reia cu capul sase minute mai tarziu de asemenea dupa un corner.

Sane a inchis tabela in minutul 82 indeplinind o simpla formalitate dupa ce fusese lasat cu poarta goala de pasa lui Aguero.

Astfel, Manchester City-Monaco au oferit meciul cu cele mai multe goluri in faza eliminatorie a Ligii Campionilor de la Lyon cu Werder Bremen (7-2) in 8 martie 2005, de asemena in optimi de finala.



Manchester City revine de la 2-3 si castiga autoritar cu Monaco