Champions League

Manchester City ajunge doar pentru a doua oara in semifinalele Champions League

Sursă foto: https://twitter.com/ManCity/

Echipa pregatita de Pep Guardiola s-a calificat in careul de asi dupa ce a castigat si mansa secunda a dublei cu Borussia Dortmund, scor 2-1. Acelasi rezultat fusese inregistrat si in meciul tur din Anglia.

Internationalul englez in varsta de doar 17 ani Jude Bellingham le-a dat insa frisoane ”cetatenilor” cu golul de 1-0 marcat in minutul 15.

Un rezultat care o califica pe Borussia Dortmund in semifinale.

Manchester City s-a aruncat in ofensiva cu toate fortele, Kevin De Bruyne si Mahrez ratand cele mai mari ocazii ale primei reprize.

Sutul belgianului care si-a prelungit recent contractul cu City a fost respins peste bara, iar reluarea lui Mahrez a fost scoasa de pe linia portii de acelasi Bellingham.

Momentul decisiv al meciului s-a consumat la zece minute dupa pauza, atunci cand Emre Can a provocat o lovitura de la 11 metri.

Mahrez a transformat pentru 1-1, rezultat care nu o scotea complet pe Dortmund din ecuatia calificarii.

La fel ca si in urma cu o saptamana Phil Foden a adus golul victoriei pentru cei de la Manchester City.

Echipa engleza ajunge astfel doar pentru a doua oara in semifinalele Champions League, acolo unde o va intalni pe Paris Saint-Germain. O alta formatie infometata de gloria europeana.

Este pentru prima data cand Manchester City ajunge in semifinale cu Guardiola la carma, un tehnician care a castigat de doua ori Champions League cu FC Barcelona.

Manchester City a mai jucat in semifinale in sezonul 2015/16, cand echipa era pregatita de Manuel Pellegrini. Atunci ”cetatenii” erau eliminati de AS Monaco.

Pentru Borussia Dortmund eliminarea in sferturi ar putea fi sinonima cu absenta din sezonul viitor de Champions League.

BVB ocupa locul cinci in clasamentul din Bundesliga, la sapte puncte distanta de a patra clasata, Eintracht Frankfurt.

Programul semifinalelor va fi comunicat de UEFA pe 15 aprilie.



Manchester City ajunge doar pentru a doua oara in semifinalele Champions League