Champions League

Moti mananca victoria lui Ludogoret, bulgarii spera la o minune pe Bernabeu

Ludogoret Razgrad, echipa internationalului Cosmin Moti, a obtinut un punct meritat dupa aspectul jocului, miercuri seara, pe teren propriu la Sofia in fata celor de la Liverpool. Un 2-2 obtinut pe final, dupa ce bulgarii fusesera egalati la unu dupa o greseala a lui Moti. 

Campioana Bulgariei a inceput energic partida si a deschis scorul dupa doar trei minute de la start. Marcelinho a sutat din afara careului, mingea a fost respinsa in fata de portarul Mignolet si Dani Abalo a profitat imediat modificand tabela.

Bucuria bulgarilor care au umplut pana la refuz batrana arena Vasil Levksi nu a durat insa prea mult, “cormoranii” egaland dupa doar patru minute. Moti a ezitat la o minge inalte in propriu careu sperand ca portarul Stoyanov va interveni, acesta n-a facut-o si Lambert a inscris pentru egalare.

Fostul dinamovist a incercat sa se revanseze rapid, dar a reluat cu capul peste poarta dupa un corner in minutul 9.

Gazdele puteau reveni in avantaj in minutul 20 cand, la o centrare de pe partea dreapta, Kolo Toure a fost foarte aproape de un autogol.

Liverpool avea sa loveasca insa pe contraatac cu opt minute inaintea pauzei prin Henderson. Acesta a fost gasit la bara a doua de o centrare trimisa de Sturling si nu l-a iertat pe Stoyanov.

Partea secunda a inceput cu o interventie providentiala a lui Moti la Gerrard, simbolul lui Liverpool, interventie in absenta careia mijlocasul englez ar fi patruns de unul singur spre poarta bulgara.

Liverpool s-a jucat cu ocaziile si putea majora avantajul in doua randuri pana la final. Mai intai Lambert a reluat incredibil peste poarta singur singurel in centrul careului (min.63), pentru ca Sturling sa fie blocat in extremis de Stoyanov la o faza de unu contra unu (min.80).

Ludogoret a continuat sa preseze si la un corner in minutul 88 a reusit o egalarea prin Terziev urcat la bara a doua.

Un egal care o pastreaza pe Ludogoret cu sanse minime in lupta pentru locul doi in grupa. Doar o victorie cu Real Madrid in deplasare ii poate trimite pe bulgari in primavara europeana.



Moti mananca victoria lui Ludogoret, bulgarii spera la o minune pe Bernabeu