Champions League

Liverpool – Villarreal 2-0, in semifinalele Champions League

Sursă foto: https://twitter.com/LFC/

Echipa pregatita de Jurgen Klopp si-a respectat statutul de favorita in mansa tur a semifinalei Champions League cu Villarreal.

O partida dominata de Liverpool de la un capat la altul, statisticile meciului fiind cat se poate de elocvente in acest sens.

Mane a ratat prima ocazie (11) cu capul din centrarea lui Salah. Senegalezul a receptionat putin prea pe spate si a reluat pe langa poarta.

Au urmat trei ocazii de gol ratate de acelasi Salah. Mai intai a tras peste poarta (26), apoi a reluat alaturi din marginea careului (32), pentru ca trei minute mai tarziu sa trimita peste dintr-un voleu.

RECORD. Liverpool inregistreaza a 9-a victorie a sezonului in competitie

In minutul 35 al partidei raportul suturilor spre poarta era deja 12-0 in favoarea echipei gazda, Villarreal iesind rareori din logica unei defensive ermetice.

Cu trei minute inaintea pauzei Thiago Alcantara a semnat cea mai mare ocazie pentru Liverpool, cu un sut in bara.

Villarreal a incheiat prima parte a meciului de pe Anfield Road cu un singur sut spre poarta.

Partea secunda a inceput cu Liverpool in continuare la timona partidei, “cormoranii” avand un prim gol anulat la cinci minute dupa pauza, cand Van Dijck a fost surprins in offside.

Trei minute mai tarziu Diaz ii testa vigilenta lui Rulli cu o lovitura de cap, faza care avea sa prefateze deschiderea scorului.

Henderson a vrut sa centreze de pe dreapta si Estupinian a deviat cu talpa mingea in poarta pacalindu-l pe portarul Rulli.

Golul de 2-0 a fost marcat de Liverpool dupa alte doua minute, iar cel care si-a trecut numele pe lista marcatorilor a fost Mane cu un sut la coltul scurt din pasa lui Salah.

Mane l-a egalat pe Drogba la numarul de goluri (14) in fazele eliminatorii ale UCL

Pana la finalul meciului Liverpool a mai avut un gol anulat si a ratat alte cateva ocazii, cea mai importanta irosita de Van Dijck (68).

Villarreal a ramas cu un singur sut spre poarta pana la finalul meciuri si fara nicio minge pe poarta aparata de Alisson.

Liverpool a avut un raport covarsitor al posesei balonului (73%), in timp ce la cornere dominatia gazdelor a fost de asemenea zdrobitoare (10-2).

Returul de la Villarreal este programat pe 3 mai.

In cealalta semifinala, Manchester City a trecut in prima mansa de Real Madrid, cu 4-3.

Finala Champions League se va disputa in acest an pe Stade de France, la 28 mai.



Liverpool – Villarreal 2-0, in semifinalele Champions League