Champions League

Liverpool si Ajax, calificate in optimile Champions League | Tatarusanu remarcat la Milan

Sursă foto: https://twitter.com/LFC/

Numarul echipelor care au obtinut calificarea matematica in optimile de finala din UEFA Champions League ajunge la patru dupa seara de miercuri, cu doua etape inaintea finalului fazei grupelor.

FC Liverpool din Grupa B si Ajax Amsterdam din Grupa C sunt echipele care au obtinut, miercuri seara, biletele pentru optimi.

Marti seara obtinusera calificarea Bayern Munchen si Juventus Torino.

Liverpool a ajuns la patru victorii din tot atatea meciuri disputate dupa 2-0 pe teren propriu cu Atletico Madrid.

Au marcat Diogo Jota (min.13) si Sadio Mane (min.21).

“Meciul a fost aproape perfect, asa cum ne-am dorit sa-l avem. Am marcat golurile la momentele potrivite”, a declarat Jurgen Klopp la finalul partidei.

Condusa cu 1-0 in deplasarea de la Dortmund, echipa olandeza Ajax Amsterdam a avut un final fulminant de partida si a intors rezultat castigand in cele din urma cu un spectaculos 3-1.

Fara Erling Haaland pe teren, accidentat, Borussia Dortmund a deschis scorul prin Reus dintr-o lovitura de la 11 metri in finalul primei reprize.

Un gol marcat in inferioritate numerica dupa ce Hummels de la gazde fusese eliminat.

Tadic (min.72), Haller (min.83) si Klaassen (min.90+3) au marcat golurile prin care “Lancierii” au obtinut victoria si calificarea in optimile de finala.

Tatarusanu a pus umarul la egalul obtinut de Milan cu Porto

AC Milan a obtinut primul punct in actuala editie de Champions League dupa 1-1 pe teren propriu cu FC Porto.

Un meci in care gruparea lusitana a deschis scorul in prima repriza si a ratat alte doua mari ocazii la faze in care portarul Ciprian Tatarusanu a avut interventii in urma carora ar trebui sa primeasca mai mult credit din partea presei din Italia.

Milan ramane pe ultimul loc intr-o grupa deja castigata de Liverpool.

Leipzig salveaza remiza in prelungiri cu PSG

Dubla lui Wijnaldum a adus-o pe Paris Saint-Germain in avantaj pe terenul lui Leipzig, dupa ce gazdele deschisesera scorul prin Nkunku, in minutul 8.

Gazdele au evitat in extremis a patra infrangere in cinci meciuri cu PSG in urma unui penalty transformat de Szoboszlai in prelungirile meciului.

PSG pierde primul loc in fata lui Manchester City, echipa care a trecut pe teren propriu de Club Brugge, cu 4-1, golurile fiind marcate de Foden, Mahrez, Sterling si Jesus.

Golul 1000 pentru Real Madrid

Real Madrid si Inter Milano au obtinut punctele puse in joc in meciurile de miercuri seara si fac pasi importanti spre optimi.

Pe teren propriu, Real Madrid a tras tare pentru un 2-1 cu Sahtior Donetk, meci in care Benzema si-a trecut in cont dubla.

Prima reusita a atacantului francez va fi pusa in rama pentru vitrina clubului madrilien, fiind al 1000-lea gol pentru Real Madrid in principala competitie europeana.

Inter Milano s-a impus cu 3-1 pe terenul lui Sheriff Tiraspol, toate golurile fiind marcate in repriza secunda.

Real Madrid conduce grupa, cu 9 puncte, urmata de Inter (7), Sheriff (6) si Sahtior (1).



Liverpool si Ajax, calificate in optimile Champions League | Tatarusanu remarcat la Milan