Champions League

Liverpool invinge Roma intr-un meci senzational cu sapte goluri

Sursă foto: twitter.com/LFC

FC Liverpool a avut 5-0 in prima mansa a semifinalei de Liga Campionilor cu AS Roma, echipa care a controlat finalul meciului de pe Anfield Road si a marcat de doua ori salvand returul.

Asa am trait Liverpool - Roma 5-2

Cele doua echipe au trecut rapid peste faza de tatonare si in primele doua minute au fost cate o ocazie la fiecare poarta. Strootman reluare in bratele lui Karius. Replica gazdelor a venit imediat pe contraatac prin Salah.

Sansa de gol in minutul cinci la pasa lui Salah pentru Firmino. Acesta n-a prins poarta dintr-un unghi dificil. Mingea s-a scurs prin fata portii.

Sut formidabil prins de Kolarov din afara careului. Lui Karius i-a alunecat mingea uda printre maini si Liverpool a avut sansa cu transversala.

Doua ocazii uriase ratate de Liverpool intr-un minut, 28, cu acelasi jucator, Mane, in prim plan. Scapat pe contraatac, senegalezul a trimis cu stangul peste poarta la o faza singur cu portarul Romei. Imediat dupa acelasi Mane nu a prins poarta cu o reluare din centrul careului.

Liverpool a trecut din nou pe langa deschiderea scorului in minutul 30 la sutul lui Salah respins in corner de Allison.

Dupa un gol anulat corect la pozitia de offside in care s-a gasit Mane, Liverpool a deschis scorul pe bune in minutul 36 prin egipteanul Salah. Tocmai jucatorul transferat in vara lui 2017 de la Roma pentru 42 de milioane de euro a marcat cu un super sut din interiorul careului la vinclu.

Salah a dublat avantajul lui Liverpool cu un sut pe langa portarul Alisson dupa o faza plecata din preajma propriului careu al gazdelor. Firmino a pasat decisiv la golul doi al egipteanului.

La zece minute dupa pauza Liverpool a pus golul trei pe tabela dupa o faza creata de acelasi fabulos Salah. Acesta a patruns pe dreapta in careu si a pasat decisiv pentru reluarea lui Mane din fata portii.

In minutul 62 Firmino a inscris pentru 4-0 cu o reluare de langa bara a doua sub privirile inmarmurite ale legendarului Francesco Totti, cel mai emblematic jucator din istoria recenta a Romei.

Sapte minute mai tarziu acelasi Firmino a inscris golul cinci cu o lovitura de cap dintr-o centrare venita din corner.

Roma reducea din diferenta in minutul 81 prin Dzeko, acelasi jucator care marca si pe Nou Camp din Barcelona la 4-0 pentru echipa blaugrana. Nainggolan a centrat inalt in careul gazdelor, Lovren a sarit pe sub minge si Dzeko a avut timp sa preia pe piept si sa suteze in forta la coltul scurt.

Lovitura de la 11 metri pentru Roma in minutul 84 dictata de neamtul Felix Brych pentru un hent evident comis de Milner. Penalty transformat de Perotti si dintr-odata Roma revenea in meci dupa ce, la 5-0 pentru Liverpool, parea moarta si ingropata deja.

Caseta tehnica

Liverpool: Karius; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Milner, Henderson, Oxlade-Chamberlain (Wijnaldum 18); Salah (Ings 74), Firmino (Klavan 92), Mane.

Roma: Alisson; Manolas, Fazio, Juan Jesus (Perotti 67); Florenzi, De Rossi (Gonalons 67), Strootman, Kolarov; Nainggolan, Under (Schick 46); Dzeko.



Liverpool invinge Roma intr-un meci senzational cu sapte goluri