Champions League

Liverpool in finala Ligii Campionilor. Roma a ratat pentru un gol prelungirile

Sursă foto: twitter.com/LFC

Invinsa cu 4-2 pe Olimpico de AS Roma, echipa engleza FC Liverpool s-a calificat in finala Ligii Campionilor din acest sezon dupa 5-2 in mansa tur.

Asa am trait Roma - Liverpool pentru un loc in finala Ligii Campionilor

Inceputul meciului a fost unul dominat de Roma, dar golul lui Mane din minutul 8 a produs rumoare printre cei peste 60.000 de spectatori prezenti in tribunele batranului Olimpico.

Dupa doar sapte minute sperantele gazdelor s-au reaprins in urma autogolului semnat de Milner. O minge care l-a lovit in cap pe fundasul englez si a intrat in poarta lui Karius.

O deviere a lui Dzeko in spate l-a pus pe Wijnaldum in pozitie de finalizare si acesta a facut 2-1, profitand din plin de gafa apararii Romei.

In finalul reprizei El Shaarawy a ratat egalarea cu un sut care a intalnit bara.

La noua minute dupa reluare Dzeko egala pentru Roma cu un sut din interiorul careului la o faza suspecta de offside, pentru ca mai apoi portarul Karius sa blocheze reluarea acrobatica a turcului Under.

Penalty clar refuzat Romei, in minutul 62, la un hent mai mult decat evident comis de Wijnaldum. Mingea sutata de El Shaarawy ar fi intrat in poarta.

Firmino, demarcat in partea dreapta a careului, a ratat golul trei al “cormoranilor” in minutul 68, cand Alisson s-a intins respingand in lateral.

Finalul a apartinut gazdelor cu belgianul Nainggolan in prim plan. Mai intai acesta a inscris pentru 3-2 din actiune in minutul 86, pentru ca in prelungiri sa transforme o lovitura de la 11 metri acordata de aceasta data pentru un hent.

N-a mai fost timp nici macar de un atac si Skomina a fluierat finalul partidei imediat dupa repunerea balonului in joc.

Caseta tehnica

Roma: Alisson; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Pellegrini (Under 53), De Rossi (Gonalons 69), Nainggolan; Schick, Dzeko, El Shaarawy (Antonucci 75)

Liverpool: Karius; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Wijnaldum, Henderson, Milner; Salah, Firmino (Solanke 87), Mane (Klavan 82)



Liverpool in finala Ligii Campionilor. Roma a ratat pentru un gol prelungirile