Champions League

Liverpool castiga a 6-a oara Liga Campionilor

Sursă foto: twitter.com/ChampionsLeague

Echipa FC Liverpool a cucerit, sambata seara, Liga Campionilor dupa ce a trecut in finala de Tottenham, cu 2-0 (1-0).

Un meci care a inceput practic de la 1-0 pentru “cormorani”, in chiar primul minut al intalnirii de pe Wanda Metropolitano centralul sloven Damir Skomina acordand penalty ca urmare al unui hent comis de Sissoko.

Egipteanul Mohamed Salah a transformat lovitura de la 11 metri cu un sut pe centrul portii si astfel misiunea celor de la Tottenham devenea infernala.

Asa am trait Finala Ligii Campionilor: Tottenham - FC Liverpool

Cu un Harry Kane extrem de slab si care a atins de doar unsprezece ori mingea in primele 45 de minute, Tottenham a oferit o replica palida.

Mai mult, Liverpool isi putea dubla avantajul in minutul 38 la sutul lui Robertson din afara careului respins peste poarta de Lloris.

La ultima faza a reprizei daniel Christian Eriksen a ramas in pozitie de sut la marginea careului advers, dar sutul acestuia s-a dus mult peste poarta.

Tottenham a inceput mai bine partea secunda si a fost echipa care a presat in cautarea egalarii. Vertonghen a aparut la finalizare in minutul 58, insa lovitura de cap a acestuia a trecut peste poarta.

Tot cei de la Liverpool au fost mai aproape de gol, cum s-a intamplat in minutul 68 la reluarea lui Milner putin alaturi dupa o faza creata de Mane.

Ali a incercat la cealata poarta o finalizare pretentioasa, pentru ca tot el sa reia apoi cu capul dupa alte sapte minute din centrarea lui Trippier.

Cele mai mari ocazii au fost ratate de Tottenham in minutul 80 la un interval de doar cateva secunde. Son si apoi Moura au prins spatiul portii, fara insa a-l invinge pe Allison.

Portarul brazilian al lui Liverpool a avut interventia meciului in minutul 85 la sutul lui Eriksen din lovitura libera, o minge care se ducea in coltul lung.

Pe fondul presiuni lui Tottenham a venit golul de 2-0 marcat de Liverpool prin rezerva Origi in minutul 87. Centrare din corner, fundasii lui Tottenham balbaie mingea si Origi inscrie cu stangul la coltul lung.

Liverpool cucerste pentru a sasea oara Liga Campionilor dupa reusitele din 1976-77, 1977-78, 1980-81, 1983-84 si 2004-05,



Liverpool castiga a 6-a oara Liga Campionilor