Champions League

Lectie pentru FCSB: cum sa nu abordezi un meci de calificare de la 1-3 in tur

Sursă foto: twitter.com/AFCAjax

In urma meciurilor de marti seara cunoastem primele trei echipe din cele sase care vor juca in grupele Ligii Campionilor in urma fazei de calificare, iar Ajax Amsterdam a reusit un meci perfect in deplasarea de la Kiev pastrand avantajul de 3-1 din tur.

Dynamo Kiev – Ajax Amsterdam 0-0 (1-3 in tur)

Victoria din tur le-a fost de ajuns “lancierilor” pentru a obtine calificarea in grupe. Ajax a abordat meciul de la Kiev cu filosofia conform careia cea mai buna aparare ramane atacul. Echipa olandeza a dominat-o pe Dynamo Kiev la mijlocul terenului si a ratat cele mai mari ocazii, inclusiv un penalty in prima repriza, si o faza in care Huntelaar a fost blocat singur cu portarul. In total, Ajax a tras nu mai putin de 14 suturi la poarta in primele 45 de minute. Gazdele au avut doar doua suturi pe spatiul portii tot meciul, unul in minutul 5 si un altul in minutul 90+3. Ajax va juca din nou in grupe dupa patru sezoane.

AEK Atena – Vidi 1-1 (2-1)

Campioana Greciei revine in grupele Ligii Campionilor dupa ce ultima oara a evoluat in acea faza a competitiei in urma cu 12 ani. Vidi si-a vandut scump pielea in returul de la Atena si, dupa ce AEK a deschis scorul dintr-o lovitura de la 11 metri in minutul 47 echipa maghiara a mentinut suspansul pana la final dupa egalarea adusa de Nago dupa doar zece minute. Finalul a fost tensionat, mai ales dupa ce AEK a ramas in inferioritate numerica dupa eliminarea lui Helder Lopes in minutul 80. Portarul gazdelor Barkas a avut o interventie de nota 10 la sutul lui Lazovic din lovitura libera. Vidi continua in grupele Europa League o campanie europeana inceputa in primul tur preliminar al Ligii Campionilor si o serie impresionanta in care le-a eliminat pe Dudelange, Ludogoret Razgrad si Malmo.

Dinamo Zagreb – Young Boys Berna 1-2 (1-1)

Gazdele au avut meciul si calificarea in mana dupa golul de 1-0 marcat repede de Hajrovic in minutul 7. Echipa elvetiana a intors rezultatul in partea secunda prin doua goluri marcate de francezul Hoarau intr-un interval de doar trei minute.

Miercuri sunt programate celelalte trei meciuri din faza playoff: PAOK - Benfica (1-1 in tur), Salzburg - Crvena Zvezda (0-0) si PSV - BATE (3-2).



Lectie pentru FCSB: cum sa nu abordezi un meci de calificare de la 1-3 in tur