Champions League

Juventus elimina Realul si joaca a 8-a finala de Liga Campionilor

Juventus a remizat in mansa retur a semifinalelor Ligii Campionilor, scor 1-1 cu Real Madrid, obtinand astfel biletele pentru marea finala cu FC Barcelona, de la Berlin. Cristiano Ronaldo a deschis scorul dintr-o lovitura de pedeapsa, pentru torinezi punctand spaniolul Alvaro Morata. Victoria la limita inregistrata in tur, 2-1, i-a asigurat Batranei Doamne prezenta in cea de 8-a finala a celei mai puternice competitii intercluburi din lume.

Partida de pe Santiago Bernabeu a inceput cu o lovitura de cap a galezului Gareth Bale, care a trecut de putin peste bara transversala.

Karim Benzema nu a gasit spatiul portii dintr-o pozitie similara, la urmatorul atac al "albilor".

Chilianul Vidal a oferit replica Batranei Doamne, in minutul 13, dupa un sut pe directia lui Iker Casillas.

Formatia pregatita de Carlo Ancelotti a preluat conducerea pe tabela la mijlocul primei parti, cand Giorgio Chiellini a comis fault in suprafata de pedeapsa, iar suedezul de la centru a aratat fara remuscari punctul cu var. Cristiano Ronaldo s-a ocupat de transformarea penaltiului.

Cu putine minute inainte de pauza, lusitanul a fost foarte aproape de realizarea dublei. Ronaldo a trimis din marginea careului razant cu bara din stanga.

Juventus a restabilit egalitatea, in minutul 57, dupa ce Paul Pogba i-a pasat excelent lui Morata, care a trimis la firul ierbii, pe centrul portii, pentru 1-1.

Gareth Bale (63) a a fost la un pas sa il invinga pe Buffon, in urma unui sut din interiorul careului, milimetric pe langa tinta.

Claudio Marchisio putea ingropa timpuriu sperantele madrilenilor de a avea parte de un El Clasico in finala Ligii Campionilor, numai ca Iker Casillas a avut un puternic cuvant de spus, dupa ce a respins executia surprinzatoare a mijlocasului Batranei Doamne.

Bale, din pasa lui Ronaldo, a reluat cu capul peste poarta, in minutul 72.

In final, Los Blancos s-au angajat intr-o ofensiva totala la poarta lui Buffon, insa scorul a ramas cel stabilit de Morata. Mai mult, lui Pogba i-a lipsit foarte putin sa isi treaca si el numele pe lista marcatorilor, in ceea ce ar fi fost probabil victoria echipei oaspete.

Real Madrid: Casillas - Marcelo, Varane, Ramos, Carvajal - Isco, Kroos, Rodriguez - Ronaldo, Benzema (J. Hernandez 67), Bale

Juventus Torino: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Pogba (Pereyra 89), Pirlo (A. Barzagli 80), Marchisio - Vidal - Tevez, Morata (Llorente 84)

Arbitru: Jonas Eriksson (Suedia)

Cartonase galbene: Isco 32, J. Rodriguez 45/ C. Tevez 71, S. Lichtsteiner 76

Cartonase rosii: -

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)



Juventus elimina Realul si joaca a 8-a finala de Liga Campionilor