Champions League

Inter câștigă Il Derby della Madonina, varianta de Champions League!

Sursă foto: https://twitter.com/Inter

Cu două goluri și o bară în primul sfert de oră al meciului de pe San Siro, Inter a făcut un pas uriaș spre calificarea în marea finală de la Istanbul, după 2-0 în deplasare cu rivala istorică AC Milan.

Inter a început ca din tun meciul din postură de echipă vizitatoare și a marcat de două ori în primele 11 minute, prin Dzeko și Mkhitaryan, după care a stat la cutie până la finalul meciului, conservând rezultatul.

Prin apărarea Milanului s-a trecut ca pe un mare bulevard, echipa lui Pioli scăpând cu fața curată în minutul 15 la șutul lui Calhanoglu care s-a dus în bară.

Cu Maldini, Shevchenko și Djokovic spectatori de lux în tribuna oficială, Milan a pedalat în gol și a rămas fără șut pe poartă până în minutele de final, astfel că nu putem să nu ne întrebăm dacă ar fi reușit mai multe cu cei trei în tren.

Știm, Djokovic se pricepe mai bine cu racheta, dar la ce a jucat Milan aproape ar fi trecut neobservat în locul lui Giroud sau Origi în ofensiva rossonerilor.

Milan a echilibrat oarecum partida în partea secundă, pe fondul retragerii celor de la Inter, dar bara lui Tonali și alte câteva tentative de șuturi spre poartă au reprezentat prea puțin pentru o echipă care a câștigat de șapte ori Liga Campionilor.

Inter e mare favorită la calificarea în finala de la Istanbul, dar orice este posibil într-un retur programat pe același stadion peste doar o săptămână. În fotbal s-au mai văzut minuni!



Inter câștigă Il Derby della Madonina, varianta de Champions League!