Champions League

In umbra lui Maradona. Barcelona scoate remiza pe terenul lui Napoli

Sursă foto: https://twitter.com/Football__Tweet/

Echipele Napoli si Barcelona au terminat la egalitate, scor 1-1, marti seara, intr-un meci din mansa tur a optimilor de finala in Champions League.

Gazdele au deschis scorul prin Mertens la primul sut pe poarta.

Barcelona avea sa egaleze dupa pauza in urma unei actiuni colective prin Griezmann.

O seara in care Messi n-a reusit sa depasesca momentul debutului sau pe San Paolo, locul unde idolul copilariei sale, Diego Armando Maradona, a scris istorie pentru Napoli vreme de sapte ani.

Quique Setien este primul antrenor al Barcelonei care nu reuseste sa castige la debutul sau in Champions League, dupa olandezul Louis van Gaal.

Filmul meciului

Primul sut al meciului, in minutul 9, a apartinut Barcelonei si l-a avut in prim plan pe Lionel Messi. Acesta n-a prins poarta, dar campioana Spaniei isi arata potentialul ofensiv pe San Paolo.

In pofida unei posesii superioare a Barcelonei, gazdele au deschis scorul in minutul 30 printr-o bijuterie de gol din partea lui Mertens.

Totul a pornit de la o minge pierduta in atac de Firpo, iar Mertens si-a trecut in cont al saselea gol in sase titularizari pentru Napoli in Champions League.

Cu trei minute inaintea pauzei Napoli a fost aproape de 2-0 prin Manolas. Reluarea acestuia nu a prins cadrul portii.

Gazdele au avut emotii la centrarea sutata a lui Vidal din unghi in minutul 43. Mingea a fost retinuta de Ospina.

Barcelona a reusit desfacerea apararii adverse la 11 minute dupa pauza prin Griezmann dupa un triunghi de pase.

Busquets a verticalizat pentru urcarea lui Semedo si acesta l-a gasit demarcat pe Griezmann in sase metri.

Jocul s-a deschis dupa golul egalizator al Barcelonei si cei de la Napoli au trecut pe langa gol in minutul 60 la patrunderea lui Insigne. Sutul acestuia a fost blocat de Ter Stegen, portar care in prima repriza n-a avut ce apara cu exceptia golului gazdelor.

Faza bizara in minutul 73, cand centralul Felix Birch a ridicat bratul pentru un offside inexistent la Callejon, desi toata suflarea napoletana astepta mai degraba o verificare VAR pentru un posibil penalty la imprudentia lui Firpo.

Ocazie de gol ratata apoi de Barcelona, doua minute mai tarziu, dupa o faza de la coltul terenului. Messi a trimis in sase metri pentru aparitia lui Umtiti si fundasul francez a reluat cu capul peste poarta. Arbitrul fluierase insa fault in atac asupra portarului Ospina.

Barcelona a ramas in inferioritate numerica in minutul 89, dupa ce Vidal a fost trimis mai repede la vestiare dupa o altercatie cu Mario Rui.



In umbra lui Maradona. Barcelona scoate remiza pe terenul lui Napoli