Champions League

Ibrahimovic dezlantuit. Noapte magica pentru suedez cu executii fabuloase

Zlatan Ibrahimovic a stralucit pe Constant van den Stock din Bruxelles intr-o seara in care a reusit primul hattrick din cariera in Champions League si a devenit primul jucator suedez cu patru goluri intr-un meci dupa 40 de ani.

Atacantul suedez a oferit un adevarat recital in fata celor de la Anderlecht, a caror aparare a incasat lovitura dupa lovitiura din partea versatilului jucator al lui Paris Saint Germain.

Doar 16 minute au rezistat gazdele in fata fortei ofensive a celor de la PSG. Olandezul Van der Wiel a patruns pe dreapta si a centrat ideal la intalnire in sase metri pentru reluarea lui Ibrahimovic . Acesta avea sa indeplineasca o simpla formalitate.

Faza trasa la indigo cinci minute mai tarziu. Jocul a curs din nou in partea dreapta cu balonul ajuns la Van der Wiel, care a centrat in fata portii pentru acelasi Ibrahimovic aflat ca un ghimpe in coasta apararii belgiene. Numai ca de aceasta data suedezul a preferat o finalizare pretentioasa la coltul scurt.

Golul de 3-0 reusit de Ibrahimovic cu zece minute inaintea pauzei este unul care cu greu poate fi descris in cuvinte. Mingea a ajuns la suedez undeva la 25 de metri de poarta adversa, iar Zlatan, fara sa stea prea mult pe ganduri, a trimis un trasor fix in vinclul portii lui Kaminski.

Cavani a ridicat scorul la 4-0 in minutul 51 dupa o recuperare ofensiva a lui Matuidi indeplinind o simpla formalitate singur cu portarul advers.

Ibrahimovic nu a avea sa se opreasca nici la 4-0 si a mai marcat un gol in minutul 62 la capatul unui contraatac finalizat cu sut la coltul lung.

De la Tore Cervin (Malmo) in 3 octombrie 1973 un jucator suedez nu mai reusise patru goluri intr-un meci european, iar acesta este fabulosul Zlatan Ibrahimovic .

In cealalta partida a grupei, Benfica Lisabona si Olympiacos Pireu au remizat, scor 1-1, pe Da Luz, dupa ce grecii au condus mare parte din timp.

Dominguez a deschis scorul in minutul 29 din pasa lui Mitroglu, iar Oscar Cardozo a egalat cu sapte minute inaintea finalului salvandu-i pe “vulturi” de la infrangere.



Ibrahimovic dezlantuit. Noapte magica pentru suedez cu executii fabuloase