Champions League

Haaland marchează din nou și o califică pe Manchester City în semifinale

Sursă foto: https://twitter.com/ManCity

Echipa engleză Manchester City ajunge în semifinalele Ligii Campionilor după o dublă manșă fără înfrângere contra celor de la Bayern Munchen.

”Cetățenii” au tranșat disputa cu Bayern, scor 4-1 la general, după ce returul de la Munchen s-a încheiat la egalitate, 1-1.

Erling Haaland a ratat o lovitură de la 11 metri la 0-0, în prima repriză, dar tot el s-a revanșat și a deschis scorul după pauză. A fost primul penalty ratat de norvegian în ultimele 16 tentative de la punctul cu var.

Bayern a salvat remiza prin căpitanul Kimmich din penalty, cu șapte minute înaintea finalului. A fost primul gol marcat de Kimmich în Liga Campionilor din octombrie 2020.

Echipa germană părăsește competiția, în timp ce Manchester City va întâlni pe Real Madrid pentru un loc în finala de la Istanbul.

La 22 de ani și 272 de zile, Haaland este cel mai tânăr jucător și cel mai rapid (27 de meciuri) care ajunge la 35 de goluri în Liga Campionilor.

Haaland a marcat până acum 48 de goluri pentru Manchester City în primul lui sezon în tricoul ”cetățenilor”.

Caseta tehnică

Bayern: Sommer; Pavard (Stanišić 77), De Ligt, Upamecano, João Cancelo (Davies 63); Kimmich, Goretzka; Sané (Mané 63), Musiala (Müller 71), Coman; Choupo-Moting (Tel 71).

Man City: Ederson; Akanji, Rúben Dias, Aké (Laporte 66); Stones, Rodri; Bernardo Silva, De Bruyne (Walker 88), Gündoğan, Grealish; Haaland (Álvarez 84).



Haaland marchează din nou și o califică pe Manchester City în semifinale