Champions League

Guardiola si Tuchel au prefatat finala Champions League

Sursă foto: https://twitter.com/City_Chief

Antrenorii celor doua finaliste au vorbit, vineri, despre duelul programat pe Dragao din Porto, sambata, cu incepere de la ora 22:00, cand Manchester City si Chelsea se vor duela pentru cel mai ravnit trofeu din fotbalul european.

“Stiu exact modul in care vreau sa jucam si stiu exact ce le voi spune jucatorilor.

“Este o experienta incredibila sa fii aici. Cand am inceput cariera de jucator nu m-am asteptat niciodata sa joc nici macar o finala. Suntem foarte norocosi.

“Va trebui sa suferim pentru a castiga. De cele mai multe ori in finale trebuie sa suferi. Trebuie sa fii rezistent si sa te adaptezi. Vom incerca sa fim noi insine si sa facem tot ce putem pentru a castiga”, a declarat Pep Guardiola.

Un tehnician in varsta de 50 de ani care a mai castigat UEFA Champions League de doua ori in cariera de antrenor cu FC Barcelona.

Thomas Tuchel la a doua finala consecutiva

“N-as putea spune ca este un meci eu impotriva lui, pentru ca maine seara pe teren vor fi doua echipe si nu doar noi doi ca la un meci de tenis.

“Intotdeauna este greu sa joci impotriva lui City, Bayern sau Barcelona cand Pep se afla pe margine.

“Sunt poate in acest moment cea mai puternica echipa din Europa si poate chiar din lune”, a declarat Thomas Tuchel, managerul lui Chelsea, echipa care porneste cu sansa a doua in finala de la Porto.

Vestea buna pentru londonezi este ca Mendy si Kante sunt refacuti si vor putea evolua impotriva cetatenilor.

In varsta de 47 de ani, Tuchel apare in a doua finala consecutiva, dupa ce in 2020 a pierdut cu Paris Saint-Germain ultimul act disputat la Lisabona contra lui Bayern Munchen.

Daca Manchester City se afla la prima finala de UEFA Champions League, Chelsea are deja un trofeu in vitrina, castigat in sezonul 2011/12 cu italianul Roberto Di Matteo pe banca tehnica.



Guardiola si Tuchel au prefatat finala Champions League