Champions League

GRAFIC Spania domina cupele europene la fotbal

Spania are trei echipe in cele doua finale de Liga Campionilor si Liga Europa din anul 2016. Daca s-ar fi calificat si Villarreal, ar fi fost total plictisitor, doua finale complet iberice. In Liga Europa, Spania va intra in 2016 in posesia a 50% dintre trofeele de pana acum!

Real Madrid si Atletico Madrid vor juca ultimul act in Champions League (28 mai 2016), iar FC Sevilla o va intalni pe Liverpool in finala Europa League (18 mai 2016).

In traseul spre finala, doar Liverpool a reusit sa elimine un club spaniol! In rest, toate echipele din Spania din competitiile europene au fost elminate tot de echipe spaniole: in Liga Europa Athletic a eliminat Valencia, pentru ca apoi sa fie la randul ei eliminata de FC Sevilla, iar in Liga Campionilor Barcelona a fost trimisa acasa de Atletico.

Spania are 8 trofee de Liga Campionilor in noul format inceput din sezonul 1999/2000, iar pe locul 2 urmeaza Anglia cu doar 3, apoi Germania cu 2. Spania a mai avut 4 finaliste.

Dupa finala din 2016, de pe San Siro, Spania va intra din nou in posesia unui trofeu, ceea ce inseamna va detine o jumatate dintre titlurile din istoria moderna a Champions League!

In Liga Europa, Spania are 7 titluri, urmata de Anglia, Portugalia si Rusia - toate la egalitate cu doua.

In Spania, Real Madrid este considerata cun gigant economic, Barcelona un fenomen fotbalistic, iar Atletico o replica furibunda la adresa celor doua. 

Graficul de mai jos, al celor de la Marca, arata numarul de trofee si finalistele din Liga Campionilor si Liga Europa. 



GRAFIC Spania domina cupele europene la fotbal