Champions League

Finala Champions League ar putea avea loc la New York

Sursă foto: https://twitter.com/yuvenyach/

UEFA planuieste sa schimbe formatul Champions League din 2024, iar printre ipotezele de lucru se numara si organizarea finalei pe un alt continent.

La nivelul UEFA a fost primita propunerea ca in viitor finala celei mai importante competitii sa se dispute la New York, anunta cotidianul spaniol Sport.

In plus, incepand din 2024 UEFA intentioneaza sa creasca numarul echipelor participante la 36. Un format care va fi mentinut pentru cel putin noua sezoane.

”Cred ca poate fi o idee pentru viitor, dar trebuie sa discutam mai intai. Sa mergi din Portugalia in Azerbaidjan, spre exemplu, e aproape la fel cu a merge la New York”, a declarat Aleksander Ceferin, presedintele sloven al UEFA.

Finalele Champions League din urmatorii ani se vor disputa la Istanbul in 2021, St.Petersburg in 2022, Munchen in 2023 si Londra (Wembley) in 2024, astfel ca varianta cu New York nu va prinde contur prea curand.

Ideea unei finale a Champions League in ”Lumea Noua” a fost incurajata de cifrele uriase generate in urma meciurilor amicale desfasurate pe timpul verii intre marile cluburi europene pe pamanat american.

”Am vazut 100.000 de spectatori sau mai mult in amicalele din presezon ale echipelor europene. Din punct de vedere comercial este o varianta de lucru pentru ca UEFA sa o exploreze”, mai spune Ceferin.



Finala Champions League ar putea avea loc la New York