Champions League

Dortmund o surprinde pe Chelsea cu un super portar si un gol marcat dupa un contraatac de Super Bowl

Sursă foto: https://twitter.com/bvb

Borussia Dortmund a castigat la limita, cu 1-0, contra echipei Chelsea, miercuri, in turul optimilor de finala in UEFA Champions League.

Un meci dominat de londonezi in mare parte din timp, dar care s-a incheiat cu o surpriza pe tabela de marcaj.

Borussia Dortmund a dat lovitura prin Karim Adeyemi, in minutul 63, la capatul unui contraatac pornit din preajma propriului careului in urma unui corner al oaspetilor.

Adeyemi a luat mingea la picior si a rupt-o la fuga spre poarta adversa, marcand dupa o cursa fabuloasa de aproximativ 70 de metri.

O faza care a amintit de momentul care a inclinat decisiv balanta in cel mai recent Super Bowl din fotbalul american.

Revenind la meciul de pe Signal Iduna Park, unde fanii gazdelor au oferit inaintea un spectacol vizual asa cum ne-au obisnuit de-a lungul anilor, Chelsea a ratat marile ocazii inca din prima repriza.

Era minutul 16 cand dupa un corner Thiago Silva a reluat in poarta ajutandu-se de mana. Un gol anulat de arbitru, dar semnalul de alarma era deja lansat pentru poarta lui Kobel.

Replica gazdelor a fost destul de palida si s-a rezumat la sutul trimis de Haller in plasa laterala (min.27).

Cinci minute mai tarziu londonezii ratau o mare ocazie prin Joao Felix. Acesta a trimis peste poarta din interiorul careului la pasa lui Zyech.

Acelasi Joao Felix s-a aflat la originea celei mai mari ocazii din prima repriza, trimitand in bara transverala, in minutul 38.

Si cu toate acestea, prima repriza s-a incheiat fara ca vreuna dintre echipe sa fi avut macar un sut pe spatiul portii! Bara nu se contabilizeaza la suturi pe poarta, pentru cei care au deschis televizoarele mai tarziu.

Partea secunda a debutat cu o super parada a lui Kobel la sutul lui James din lovitura libera (min.54).

Acelasi Kobel s-a opus din nou golului in minutul 62, pentru ca in minutul 78 sa fie ajutat de coechipierul Emre Can, dupa ce fusese depasit de mingea sutata de Koulibaly din apropiere.

In plin asediu al celor de la Chelsea, Kobel a mai scos mingea o data, in minutul 90+4, pastrand Borussia Dortmund in avantaj la finalul meciului.

Benfica, victorie la Brugge

"Vulturii" din Lisabona au plecat cu victorie de pe terenul lui Club Brugge, scor 2-0 (0-0).

Joao Mario a deschis scorul din penalty la cinci minute dupa pauza, iar David Neres a inchis tabela, in minutul 88, dupa ce a recuperat balonul din picioarele fundasilor centrali adversi marcand singur cu portarul.

La 0-0, in prima repriza, Benfica a avut o bara la reluarea lui Rafa Silva, in minutul 30.

Club Brugge, echipa care pierduse un singur meci pe teren propriu in faza grupelor pe teren propriu si acela contra unei alte echipe lusitane, FC Porto, a avut un gol anulat in finalul primei reprize pentru un offside la Odoi.



Dortmund o surprinde pe Chelsea cu un super portar si un gol marcat dupa un contraatac de Super Bowl