Champions League

Derby-ul zilei in Champions League: Sevilla – Liverpool

Arena Ramon Sanchez Pizjuan din Sevilla gazduieste, marti seara, cel mai asteptat meci al serii de Champions League.

Liverpool conduce Grupa E, cu 8 puncte, in timp ce Sevilla este pe doi la un punct diferenta. Remiza nu ajuta niciuna dintre formatii in conditiile in care Spartak Moscova, a treia clasata cu 5 puncte, are o misiune facila pe teren propriu cu Maribor (1 punct).

Echipa care castiga confruntarea de la Sevilla obtine calificarea in optimile Champions League, cu mentiunea ca Liverpool ar avea nevoie si de un egal cu conditia ca Spartak sa piarda cu Maribor.

Pentru Sevilla doar cele trei puncte asigura calificarea in optimi, iar echipa andaluza are de partea ei statistica: 3-0 cu Maribor si 2-1 cu Spartak. Mai mult decat atat, Sevilla a castigat sase din ultimele opt meciuri disputate pe teren propriu.

Liverpool a pierdut de fiecare data cu 1-0 ultimele trei vizite in Spania, cea mai recenta impotriva lui Villarreal in sezonul 2015/2016 din Europa League.

Sevilla nu este o echipa care marcheaza mult, in cele 12 meciuri de la La Liga reusind sa inscrie doar 14 goluri, in timp ce Liverpool arata o pofta ofensiva de invidiat. Patru victorii la rand pentru “cormorani” fiecare succes la cel putin trei goluri diferenta. Interesant este ca noua din cele 13 goluri in acest interval au fost marcat in a doua repriza.

Echipele probabile

Sevilla: Rico; Mercado, Kjær, Lenglet, Escudero; N'Zonzi, Pizarro; Correa, Banega, Sarabia; Ben Yedder.

Liverpool: Mignolet; Alexander-Arnold, Lovren, Klavan, Moreno; Mane, Wijnaldum, Henderson, Coutinho; Firmino, Salah.

Partida va fi arbitrata de o bigada din Germania cu Felix Brych la centru.



Derby-ul zilei in Champions League: Sevilla – Liverpool