Champions League

Cutremur la Torino! Juventus eliminata de Porto in superioritate numerica dupa prelungiri

Sursă foto: Juventus Twitter

FC Porto a dat lovitura si s-a calificat in sferturile de finala din Champions League, dupa 2-1 pe teren propriu si 2-3 in returul de la Torino cu Juventus, formatie care paraseste din nou competitia cand lucrurile deveneau cu adevarat mai interesante.

Porto a deschis scorul prin Sergio Oliveira in minutul 19 dintr-o lovitura de la 11 metri.

Un avantaj pe care Juventus avea sa-l anuleze prin dubla tanarului Federico Chieza, in minutele 49 si 63.

Intre cele doua reusite ale lui Chiesa cei de la Porto au ramas in inferioritate numerica. 

Taremi a fost eliminat pentru cumul de cartonase galbene la noua minute dupa pauza.

Morata a avut un gol anulat de VAR pentru offside in minutul 90+1 si astfel s-a intrat in prelungiri, la 3-3 dupa cele doua manse.

In minutul 115 cei de la Porto au dat lovitura dintr-o faza fixa. Acelasi Sergio Oliveira a sutat in forta si l-a invins pe Szczesny cu o minge bine plasata. 

La fel de adevarat este si ca portarul polonez s-a aruncat tarziu dupa balon.

Juventus a reactionat imediat si a marcat prin Rabiot cu o lovitura de cap, in minutul 117, dupa o faza de la coltul terenului.

Campioana Italiei mai avea insa nevoie de un gol pentru calificarea in sferturi, gol care n-a mai venit in pofida celor trei minute de prelungire acordate la prelungiri de olandezul Bjorn Kuipers.

Dupa cele opt prezente in semifinale alaturi de Real Madrid, Cristiano Ronaldo bifeaza al treilea sezon alaturi de Juventus fara calificare dincolo de sferturi in Champions League.

Juventus a fost eliminata de Ajax in sferturi (2018/19) si de Lyon in optimi (2019/20), pentru ca acum sa fie scoasa din competitie de Porto, de asemenea in optimi.

Haaland, dubla pentru calificare

Borussia Dortmund este cealalta echipa calificata in sferturi dupa meciurile de marti dupa 2-2 pe teren propriu cu Sevilla.

Norvegianul Erling Haaland a marcat cele doua goluri ale formatiei germane, in minutele 35 si 54, ultima reusita fiind din penalty.

El Nesiry a marcat si el o dubla pentru Sevilla, in minutele 69 si 90+6, ultimul gol al acestuia fiind de asemenea din lovitura de la 11 metri.

 



Cutremur la Torino! Juventus eliminata de Porto in superioritate numerica dupa prelungiri