Champions League

Cum au bagat fanii lui Dinamo un cal troian la meciul Stelei

Suporterii Stelei au afisat de buna-voie la meciul cu Manchester City, de marti seara, din barajul Ligii Campionilor, un mesaj aparent neverosimil - „Doar Dinamo Bucuresti” - pe toata latimea inelelor 1 si 2 de la Tribuna a II-a de pe Stadionul National. Apar detalii si despre cum a fost posibil acest lucru.

Initial a fost o confuzie, pentru ca nimeni nu a stiut cine a afisat mesajul. S-a banuit ca fanii lui Dinamo au cumparat in masa bilete pentru meciul Stelei, dar acest lucru era neverosimil.

Apoi a inceput sa se afle. Suporterii Stelei au fost cei care au afisat mesajul, de buna-voie si nesiliti de nimeni.

Dar cum a fost posibil acest lucru? Suporterii lui Dinamo au fost in spatele actiunii. Ei i-au facut o farsa lui Gigi Becali inainte de meci, mergand la acesta cu o oferta de nerefuzat: o coregrafie gratis pentru suporterii Stelei la meciul cu Manchester City.

Pentru a fi mai credibili, dinamovistii au oferit coregrafia gratis chipurile pentru a-l convinge pe Becali sa cumpere dupa aceea alte coregrafii.

Normal, Becali nu face acest gen de actiuni pe bani, a acceptat stiind ca se va alege cu ceva frumos, cu atat mai frumos cu cat era moka. Stia probabil ca nu va mai lua dupa aceea oricum nici o coregrafie de la „firma de coregrafii”.

Cele doua parti au batut palma. Fanii Stelei de la meci au fost instiintati ca vor primi aceasta coregrafie. Nu au stiut despre ce era vorba. Trebuiau doar sa ridice deasupra capului niste placute colorate.

Cand le-au ridicat, a iesit „Doar Dinamo Bucuresti”. Cum suporterii nu aveau habar ce tineau deasupra capului, pentru ca nu vedeau nimic, au ramas cu coregrafia pro-Dinamo minute bune.

A fost cel mai tare eveniment din afara sportului facut in Romania dupa anul 1989 si, probabil, cea mai tare farsa din sport, la nivel inalt, din lume.



Cum au bagat fanii lui Dinamo un cal troian la meciul Stelei