Champions League

Cum ar fi vrut Pierre Webo sa-i vorbeasca Sebastian Coltescu

Sursă foto: twitter.com/

Camerunezul Pierre Webo a rupt tacerea dupa episodul de la Paris in care l-a acuzat pe arbitrul roman Sebastian Coltescu ca l-ar fi abuzat rasial prin folosirea indicatiei "ala negru".

Intr-un interviu acordat publicatiei britanice Daily Mail, secundul lui Istanbul Basaksehir spune cum ar fi fost de preferat sa i se adreseze Sebastian Coltescu.

"Unde ma aflam era foarte usor de aratat 'uite, al treilea tip de acolo, da-l afara", spune Pierre Webo.

Acesta continua dialogul imaginar cu Coltescu, unul despre care spune ca s-ar fi incadrat intr-o nota de normalitate si care n-ar mai fi dus la escaladarea momentului intr-un scandal rasial.

"Cine? (n.r. - ar fi intrebat Hategan in acceptiunea lui Webo). Acel tip, el, da-l afara (n.r. - ar fi trebuit sa spuna Coltescu in opinia lui Webo). "Arata-mi, haide (n.r. - Hategan). "Tu, tu (n.r. - Coltescu)".

"Era usor, dar la fel de usor a fost pentru el sa foloseasca acel cuvant. De ce acel cuvant? (n.r. - negru spus in limba romana)", spune Webo pentru sursa mai sus amintita.

"A fost foarte dificil sa auzi asa ceva de la un arbitru. Un soc. De la cineva care ar trebui sa controleze astfel de situatii. Un al patrulea arbitru la un meci de Champions League. E un nivel inalt, iar la un asemenea nivel inalt avem nevoie de oameni de top. Trebuie avut grija cu ceea ce spunem pe teren", a mai spus camerunezul Webo.

UEFA a deschis o ancheta in cazul meciului de la Paris abandonat de jucatorii celor doua echipe in semn de solidarizare cu Webo si proteste la adresa arbitrului Coltescu.

Partida a fost reluata o zi mai tarziu cu o brigada de arbitri din Olanda.

Jucatorii celor doua echipe au plecat genunchiul la centrul terenului dupa modelul Black Lives Matter de solidarizare cu persoanele de culoare abuzate rasial.

Sebastian Coltescu a impartit lumea in doua, fiind atacat grosolan si chiar amenintat cu moartea de unii pe retelele de socializare, respectiv aparat acolo de unde ne-am fi asteptat mai putin.



Cum ar fi vrut Pierre Webo sa-i vorbeasca Sebastian Coltescu