Champions League

Cinci concluzii dupa Real Madrid – Napoli

Sursă foto: twitter.com/realmadriden

Campioana Europei Real Madridi isi continua drumul spre intrarea in istorie ca prima echipa care izbuteste sa-si apere trofeul cucerit sezonul anterior in Liga Campionilor. Real cu s-a impus cu 3-1 in fata lui Napoli.

Real Madrid este cu un picior in sferturile competitiei dupa victoria 3-1 obtinuta pe teren propriu cu Napoli in prima mansa o optimilor de finala, meci la finalul caruia am putut trage cinci concluzii.

1. Apararea, calcaiul lui Ahile pentru Real

Chiar daca ramane o echipa eminamente ofensiva, Real Madrid are in continuare probleme in aparare si  perechea Sergio Ramos-Varane si-a aratat din nou limitele la meciul de miercuri seara. S-a vazut cel mai bine la golul pe care Napoli l-a marcat prin Insigne la chiar prima actiune ofensiva in minutul 9. Echipa italiana a ratat de putin golul doi prin Mertens in finalul meciului dupa o noua balba a defensivei madrilene. Real Madrid a primit cel putin un gol in sapte din ultimele opt meciuri in toate competitiile.

2. Benzema e atacant si merita toti banii

Fara gol marcat in ultima luna, francezul Karim Benzema a iesit la rampa cand Real avea mai mare nevoie de el si a egalat scorul dupa zece minute de la golul lui Insigne de 0-1. Benzema s-a demarcat excelent intre stoperii adversi si a transformat in gol o bijuterie de centrare cu exteriorul din partea lui Calejon. Acelasi Benzema a ratat o mare ocazie la prima actiune a meciului singur cu Reina.

3. Cristiano Ronaldo, om de echipa

Chiar daca nu si-a trecut numele pe lista marcatorilor, Cristiano Ronaldo s-a dovedit un adevarat jucator de echipa punandu-se in slujba coechipierilor sai. Cu pasa pe care i-a oferit-o lui Toni Kroos pentru golul de 2-1 imediat dupa pauza, atacantul portughez a ajuns la a cincea pasa decisiva in acest sezon de Liga Campionilor si la a 30-a in toata cariera, devenind cel mai bun pasator de gol din competitie. Cristiano Ronaldo l-a devansat la acest capitol pe galezul Ryan Giggs, fostul sau coechipier de la Manchester United.

4. Lipsa experientei a costat-o pe Napoli

Doar pentru a doua oara in optimile Ligii Campionilor, Napoli a aratat ca nu are experienta la acest nivel nereusind sa profite de avantajul obtinut devreme pe Bernabeu. Fara un orizont tactic evident, Napoli s-a multumit sa nu primeasca multe goluri dupa 1-1 si a jucat la rezultat, iar in final a pierdut primul meci dupa o serie de 18 partide fara infrangere. Nu mai fusese invinsa Napoli de la un 1-2 in deplasare cu Juventus in toamna.

5. Victorie meritata pentru Real

Desi a fost obligata sa vina din urma si sa recupereze terenul pierdut in debut, Real Madrid a dominat jocul sub toate aspectele si in final a meritat victoria. Echipa lui Zidane a avut o posesie superioara (55%), a avut mai multe suturi spre poarta (19), dintre care sase au fost pe poarta, spre deosebire de cele doar doua ale vizitatorilor.



Cinci concluzii dupa Real Madrid – Napoli