Champions League

Cifrele meciului PSG – Real Madrid

Sursă foto: twitter.com/realmadrid

Unul dintre socurile optimilor de finala din Champions League a dus la eliminarea echipei franceze Paris Saint-Germain, club care a investit masiv inaintea acestui sezon.

O eliminare care nu constituie pana la urma o premiera din moment ce este pentru a patra oara cand PSG este scoasa din competitie de echipele spaniole in ultimii ani.

Pana la meciul de marti seara PSG fusese eliminata de trei ori de Barcelona, in sezoanele 2012/13, 2014/15 si 2016/17. Ultima oara dupa acel 6-1 incasat pe Nou Camp, cand am asistat la cea mai spectaculoasa rasturnare din istoria competitiei.

Meciul de marti seara pierdut cu 1-2 acasa in fata celor de la Real Madrid a dus la stabilirea unei alte premiere. PSG a pierdut al treilea meci consecutiv in Liga Campionilor, dupa 1-3 cu Bayern Munchen in ultima etapa din faza grupelor si 1-3 la Madrid in turul optimilor.

Cristiano Ronaldo, omul care a deschis scorul pe Parc des Princes, a devenit doar al doilea jucator din istoria Ligii Campionilor care marcheaza in noua meciuri la rand (14 goluri), dupa olandezul Ruud van Nistelrooy, cu 12 goluri in 2003.

Unai Emery, antrenorul a carui istorie pe banca lui PSG se apropie de sfarsit potrivit informatiilor publicate de presa franceza, n-a reusit nicio calificare in sferturile Ligii Campionilor in cele sase incercari de pana acum.

PSG nu mai pierduse un meci pe teren propriu in toate competitiile de 51 de confruntari. Ultima echipa care a plecat victorioasa de pe Parc des Princes a fost AS Monaco, 2-0 pe 20 martie 2016.

Zinedine Zidane, unul dintre antrenorii doriti pe banca lui PSG din sezonul viitor a ajuns la un procentaj impresionant in meciurile eliminatorii la Real Madrid: 12 victorii din 16 confruntari, ceea ce inseamna 75 la suta rata de castig.

Pentru Karim Benzema meciul de marti seara a fost cel cu numarul 100 in Liga Campionilor, competitie in care a marcat 53 de goluri. Doar alti doi conationali au mai multe meciuri in aceasta competitie, Thierry Henry (112) si Patrice Evra (108).



Cifrele meciului PSG – Real Madrid