Champions League

Chelsea obține calificarea în sferturile Champions League

Sursă foto: https://twitter.com/chelseafc

Echipa engleză Chelsea Londra a anulat avantajul din tur al celor de la Borussia Dortmund (1-0) și a obținut calificarea în sferturile Champions League, după 2-0 în returul care a avut loc, marți seara, pe Stamford Bridge.

Borussia Dortmund a venit la Londra după o serie impresionantă de zece victorii consecutive în toate competițiile, însă acesta va rămâne doar un amănunt într-un colț de statistică.

Aflată pe locul zece în Premier League, cu un singur succes în ultimele cinci partide oficiale, Chelsea s-a adunat la meciul cu Dortmund și a arătat ca o echipă mare.

Raheem Sterling a deschis scorul, în minutul 43, cu un șut în forță din interiorul careului. Un avantaj venit chiar înaintea pauzei și care i-a zdruncinat din temelii pe cei de la Dortmund.

Strategia nemților a fost să joace la 0-0 și să o prindă pe Chelsea descoperită pe un eventual contraatac.

Celor de la Dortmund era să le iasă în prima repriză, când Marco Reus a fost aproape de gol la un șut din lovitură liberă blocat in extremis de portarul Kepa.

Chelsea a replicat prin Kai Havertz, internaționalul german trimițând în bară după o acțiune rapidă în minutul 28.

Zece minute mai târziu londonezii au avut și un gol anulat pentru un offside la Sterling, deși marcator fusese Havertz, dar a fost o poziție afară din joc reactivată.

Partea secundă a debutat cum nu se poate mai bine pentru gazde, echipa pregătită de Graham Potter primind un penalti la hențul lui Marius Wolf.

Havertz a ratat într-o primă fază de la punctul cu var, dar centralul olandez Danny Makkelie a decis repetarea loviturii. Mai mulți jucători de la Dortmund pătrunseseră în suprafața de pedeapsă înaintea execuției.

Tot Havertz și-a asumat transformarea fără să schimbe colțul, așa cum s-a așteptat portarul Alexander Meyer. A doua oară n-a mai ratat și Chelsea se distanța la 2-0.

Un avantaj de care dubla câștigătoare a Champions League a ținut cu inteligență până la final, în fața unei echipe din Dortmund care a dezamăgit crunt în acest retur.



Chelsea obține calificarea în sferturile Champions League