Champions League

Chelsea, noua regina a Europei

Sursă foto: twitter.com/chelseafc

A 66-a finala a Ligii Campionilor din istorie si a treia suta la suta englezeasa a fost castigata de Chelsea Londra dupa 1-0 cu Manchester City in disputa de la Porto.

Unicul gol al meciului de pe Dragao a fost marcat de Kai Havertz in minutul 42 dupa o demarcare in spatele liniei defensive adverse.

Havertz l-a depasit pe portarul Ederson si a marcat in poarta goala.

In partea secunda Chelsea a ratat desprinderea pe tabela prin Pulisic, jucator intrat pe teren in locul lui Werner.

Manchester City n-a reusit tot meciul sa-si creeze nici macar o singura ocazie clara de a marca, in pofida unei dominari teritoriale in multe momente ale jocului.

Un singur sut pe poarta in dreptul “Cetatenilor” si acela in prima repriza e prea putin pentru a emite pretentii la un asemenea nivel.

Pep Guardiola ar putea spune ca accidentarea lui De Bruyne la ciocnirea violenta de Rudiger in debutul partii secunde i-a dat planurile peste cap, dar chiar si asa Manchester City a ramas datoare la capitolul fotbal in aceasta finala in premiera.

Este pentru al treilea sezon la rand cand UEFA Champions League este castigata de o echipa antrenata de un german, dupa Jurgen Klopp cu Liverpool in 2019, Hansi Flick cu Bayern in 2020 si acum Thomas Tuchel cu Chelsea.

Tuchel a preluat Chelsea cand echipa londoneza ocupa locul 9 in campionat. A obtinut Cupa Angliei, a calificat echipa in viitoarea editie a Champions League terminand pe locul patru in campionat si acum trofeul Ligii Campionilor.

Kai Havertz este primul jucator german care marcheaza golul victoriei intr-o finala de Liga Campionilor dupa Felix Magath pentru Hamburg contra lui Juventus din 1983.

Pentru Chelsea este al doilea trofeu in UEFA Champions League, dupa cel din 2012 de la Munchen in finala cu Bayern.

Liverpool are 6 trofee, urmata de Manchester United (3), Nottingham Forest (2), Chelsea (2) si Aston Villa (1).



Chelsea, noua regina a Europei