Champions League

CFR Cluj isi incepe aventura europeana la Erevan. O deplasare complicata pentru campioana Romaniei in primul tur preliminar al Champions League

Sursă foto: https://www.facebook.com/cfr1907

Arena Vazgen Sargsyan din Erevan gazduieste, marti seara, de la ora 19:00, mansa tur a dublei dintre FC Pyunik Erevan si CFR Cluj.

Cotele oferite de BETANO
Pyunik - 6.10 | Etapa - 4.10 | CFR Cluj - 1.55

FC Pyunik a castigat de 15 ori titlul in Armenia, in timp ce formatia pregatita de Dan Petrescu domina fotbalul romanesc in ultimele cinci sezoane.

In ultima perioada fotbalul romanesc a avut de furca in confruntarile cu echipele din Armenia.

Ne amintim de returul dintre FCSB si Alashkert din urma cu trei ani, cand formatia din Armenia a intors un 0-3 din tur anuland la Giurgiu avantajul ros-albastrilor. In cele din urma FCSB s-a calificat, pierzand meciul cu 2-3.

Si mai proaspata in memorie este infrangerea suferita de nationala Romaniei chiar la Erevan pe stadionul care gazduieste duelul dintre Pyunik si CFR Cluj.

Tricolorii au pierdut scor 2-3 in preliminariile Cupei Mondiale, un rezultat care pana la urma a cantarit decisiv in ecuatia calificarii la baraj.

Pyunik n-a trecut niciodata mai sus de turul 2 preliminar in UEFA Champions League.

CFR Cluj a tinut steagul sus pentru Romania in ultimii ani ai cupelor europene, nereusind sa opreasca declinul in ierarhia coeficientilor UEFA.

Campioana Romaniei a castigat toate cele patru meciuri amicale disputate in aceasta vara fara gol primit: 2-0 cu Koper, 3-0 cu Napredak, 1-0 cu Partizan Belgrad si 2-0 cu Hajduk Split.

Sezonul precedent CFR Cluj a fost eliminata de Young Boys Berna in turul 3 preliminar al UEFA Champions League, ajungand in cele din urma in grupele Conference League.

Chiar daca este prima confruntare intre Pyunik si CFR Cluj, echipa din Gruia a mai intalni o formatie din Armenia in cupele europene.

Este vorba de Alashkert, formatie de care a trecut in preliminariile Europa League, cu scorul general de 7-0.

Echipele probabile

FC Pyunik: Buchnev; Gonzalez, Vakulenko, Bratkov, Gajic, Juninho; Davidyan, Cociuc, Gareginyan, Dashyan; Otubanjo.

CFR Cluj: Balgradean; Braun, Burca, Matias, Brucic; Boateng, Cvek; Paun, Deac, Petrila; Debeljuh.



CFR Cluj isi incepe aventura europeana la Erevan. O deplasare complicata pentru campioana Romaniei in primul tur preliminar al Champions League