Champions League

CFR Cluj eliminata din Liga Campionilor de Malmo si propria mediocritate

Sursă foto: twitter.com/Malmo_FF

CFR Cluj a ratat calificarea in turul 3 al Ligii Campionilor dupa 1-1 in returul din deplasare cu Malmo. Campioana Romaniei a condus cu 1-0, dar n-a avut puterea sa tina de rezultat si a terminat meciul in inferioritate numerica zbatandu-se in propria neputinta.

CFR Cluj a trait periculos inceputul meciului de la Malmo. Campioana Suediei a pornit avantat si in chiar primul minut a ratat deschiderea scorului la mingea trimisa de Riesks in fata portii si pe care Strandberg n-a ajuns-o in sase metri.

In minutul 7 Omrani a cautat poarta cu un sut slab de la distanta, pentru ca Tucudean sa apara la finalizare opt minute mai tarziu. Nielsen a stat bine pe picioare si atacantul CFR-ului n-a obtinut decat un corner.

Asa am trait Malmo - CFR Cluj 1-1 (2-1 la general)

Djokovic a deschis scorul in minutul 36 pe un fond de joc bun al campioanei Romaniei. Muresan a prelungit mingea cu capul in fata portii si mijlocasul croat a reluat spectaculos pe spate. Balonul a intrat in poarta nu inainte de a fi intalnit bara.

Un gol prin care CFR Cluj anula avantajul obtinut de Malmo dupa victoria din Gruia in mansa tur.

Grea lovitura incasata de CFR in minutul 41, Deac iesind de pe teren accidentat la genunchi dupa un duel tare pentru balon cu Nielsen, faza pentru care stoperul gazdelor n-a primit nici macar avertisment.

Noul intrat Mailat avea sa creeze faza din care Tucudean putea face 2-0 in prelungiri. Patrundere in stanga si pasa la atacantul de careu al CFR-ului al carui sut cu exteriorul a fost respins in extremis cu o mana de portarul Dalin.

O ocazie venita dupa ce tocmai le trecuse glontul pe la ureche celor de la CFR Cluj la sutul lui Rosenberg care a zguduit bara.

La zece minute de la reluarea jocului Malmo a restabilit egalitatea prin Traustason, jucator care a prins un sut de zile mari din afara careului, dupa ce l-a intors cu usurinta in zona centrala pe Hoban.

Situatia celor de la CFR Cluj s-a ingreunat si mai mult dupa ce Culio a fost eliminat in minutul 77 pentru cumul de cartonase galbene.

Malmo a gestionat perfect finalul de partida si a inchis toate culoarele spre poarta aparata de Dahlin. Cu un Tucudean izolat, un Omrani extrem de lent si mereu al doilea in duelurile pentru minge, singurul care a miscat in ofensiva pentru CFR Cluj a fost Mailat, insa acesta s-a pierdut cu firea la singura ocazie pe care a avut-o de a face diferenta intre mediocritate si geniu.

CFR Cluj paraseste Liga Campionilor dupa o dubla pierduta de pe teren propriu, meci in care campioana Romaniei nu a avut nici macar un sut pe poarta.

Nu poti emite pretentii intr-o astfel de competitie cand schimbi antrenorul dupa trei meciuri, intre doua manse de calificare, iar un jucator precum Alexandru Ionita e lasat in afara lotului doar si pentru ca a facut o declaratie de dragoste unei alte echipe din campionat.

Pentru CFR Cluj parcursul european nu s-a incheiat la Malmo, ci e doar redirectionat pe linia numita Europa League. Urmeaza Sutjeska din Muntenegru sau Alashkert din Armenia, adversari mai potriviti pentru palaria formatiei din Gruia, doar o palida umbra a echipei care facea senzatie pe Olimpico si Old Trafford in trecutul nu foarte indepartat.

Caseta tehnica

Malmo: Dahlin - Larsson (Vindheim '81), Nielsen, Bengtsson, Safari - Traustason (Lewicki '73), Bachirou, Christiansen, Rieks - Strandberg (Antonsson '61), Rosenberg. Antrenor: Uwe Rosler.

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Vinicius, Mureşan, Camora - Culio, Hoban (De Luca '64), Djokovici (Bordeianu '59) - Deac (Mailat '42), Ţucudean, Omrani. Antrenor: Antonio Conceicao.

Cartonaşe galbene:Christiansen '50, Antonsson '90+5 / Djokovici '28, Culio '62, '77, Omrani '82, Mureşan '89;

Cartonaş roşu: Culio '77;

Scoţianul Andrew Dallas a arbitrat meciul la centru.



CFR Cluj eliminata din Liga Campionilor de Malmo si propria mediocritate