Champions League

Borussia Dortmund invinge Sevilla in deplasare. Dubla istorica pentru Haaland

Sursă foto: https://www.twitter.com/BVB/

Echipa germana a transat disputa inca din prima repriza, cand a intrat in avantaj la cabine scor 3-1. Gazdele au redus din diferenta pe final de meci. Haaland a intrat in istoria Champions League dupa cele doua goluri marcate.

Sevilla a deschis scorul rapid prin Suso dupa 7 minute de la inceputul meciului. Un sut din marginea careului usor deviat de Hummels.

Avantajul gazdelor a fost anulat in minutul 19 de Dahoud cu un sut spectaculos din afara careului aproape de vinclu.

Oaspetii au solicitat lovitura de la 11 metri cinci minute mai tarziu la patrunderea lui Reus in careu. Arbitrul n-a verificat faza suspecta de hent la Gomez.

Borussia Dortmund a egalat in minutul 27 prin Haaland dupa o cursa fabuloasa de peste 30 de metri. Englezul Sancho a contribuit si el la faza.

Formatia germana si-a dublat avantajul in minutul 43 prin acelasi Haaland dupa o minge pierduta de andaluzi in fata lui Reus.

Sevilla a redus din diferenta cu opt minute inaintea finalului dupa o faza fixa. Centrare lunga in careu si olandezul De Jong a inscris cu un sut din prima. Reusita a fost validata fara interventia VAR, existand o suspiciune de pozitie afara din joc.

Pentru Borussia Dortmund este prima victorie in Spania dupa mai bine de 24 de ani.

Ultima oara formatia germana o invingea pe Atletico Madrid cu 1-0 in octombrie 1996, sezon in care avea sa castige si Champions League.



Borussia Dortmund invinge Sevilla in deplasare. Dubla istorica pentru Haaland