Champions League

Benfica invinge Borussia Dortmund cu 1-0. Concurs de ratari din partea lui Aubameyang

Sursă foto: twitter.com/BVB

Contrar cursului jocului de pe Da Luz, Benfica Lisabona s-a impus, cu 1-0, in fata celor de la Borussia Dortmund, marti seara, in optimile Ligii Campionilor.

Unicul gol al meciului a fost marcat la trei minute dupa pauza de grecul Kostas Mitroglu, jucator care a speculat excelent o minge reluata spre poarta de Luisao dupa un corner si a deviat decisiv pe langa portarul Burki.

Pana in acel moment Benfica se multumise sa scape fara gol primit dupa o prima repriza dominata copios de Borussia Dortmund.

Sansa “vulturilor” s-a numit Aubameyang, atacantul gabonez de la Borussia care a ratat cat pentru un sezon intreg.

Seria sanselor irosite a debutat in minutul 10, cand Aubameyang a ramas singur cu portarul Ederson si nu nimerit poarta dintr-o pozitie ideala.

Guerreio pasa in minutul 37 in fata portii pentru acelasi Aubameyang, insa acesta rata de putin plasamentul si implicit intalnirea cu balonul.

Dupa primirea golului cei de la Borussia Dortmund au atacat cu o si mai mare ferocitate poarta Benficai, iar in minutul 52 Aubameyang a fost aproape sa profite de o minge respinsa gresit in propriul careu de stoperul Luisao

Un minut mai tarziu gabonezul era gasit ideal in centrul careului. Acesta s-a intors cu fata la poarta dupa o pivotare de manual, dar inca o data gasirea portii s-a dovedit o sarcina imposibila.

Si pentru ca seara dezastruoasa a lui Aubameyang sa fie completa, acesta a ratat incredibil o lovitura de la 11 metri in minutul 58 acordata pentru hentul lui Fejsa. 

Aubameyang a sutat slab pe centrul portii si Ederson n-a avut nicio problema in a respinge. Dupa aceasta noua ratare antrenorul Tuchel n-a mai rezistat si l-a schimbat pe ratangiul de serviciu cu Schurrle. Un pic prea tarziu!

Portarul gazdelor a salvat rezultatul de 1-0 in minutul 84 respingand cu o mana sutul lui Guerreiro din afara careului.



Benfica invinge Borussia Dortmund cu 1-0. Concurs de ratari din partea lui Aubameyang