Champions League

Bayern, victorie cu repetitie in fata lui Arsenal

La fel ca in urma cu un an, Bayern Munchen se impune pe terenul lui Arsenal si ia o optiune serioasa pentru calificarea in sferturile de finala ale UEFA Champions League.

Diferenta de goluri s-a pastrat si acum, insa nu a mai fost 3-1 ci un 2-0 care legitimeaza campioana Europei drept mare favorita la calificare.

Arsenal a inceput in forta si a ratat primele ocazii ale meciului, printre acestea sutul lui Chamberlain scos cu mana de Neuer.

Acelasi portar german avea sa apere o lovitura de la 11 metri batuta slab pe centrul portii de Ozil. Tot mijlocasul german de la Arsenal obtinuse penalty-ul in duel cu Boateng.

Bayern a mutat jocul in jumatatea tunarilor si pana la pauza bavarezii au primit la randul lor o lovitura de la 11. Robben a scapat singur spre poarta adversa si a fost secerat la pamant de portarul Szczesny. Acesta din urma a fost eliminat si in locul sau a intrat Fabianski.

Alaba si-a asumat executarea loviturii de la 11 metri si a tras in bara, dupa care mingea a iesit in afara terenului.

Echipa lui Pep Guardiola a pus stapanire pe joc dupa pauza si, cu un om in plus pe teren, a impins-o pe Arsenal tot mai mult spre propriul careu.

Pe acest fond de domninare din ce in ce mai accentuata a fost o chestiune de minute pana la deschiderea scorului. La doar sapte minute dupa pauza Kroos a primit de la capitanul Lahm in marginea careului advers si a marcat cu un sut spectaculos la vinclu.

Muller avea sa faca 2-0 cu o lovitura de cap in finalul meciului cu Bayern se uita deja la sferturile de finala. Cu toate acestea nu trebuie uitat ca sezonul trecut Arsenal a reusit sa castige la Munchen cu 2-0 dupa 1-3 acasa in prima mansa. O reeditare a acelui rezultat este tot ce pot spera tunarii de la partida retur.



Bayern, victorie cu repetitie in fata lui Arsenal