Champions League

Bayern obtine a cincea victorie consecutiva cu Barcelona. Lewandowski n-a miscat la Munchen!

Sursă foto: https://twitter.com/FCBayern

Cine a vazut doar rezultatul final al meciului dintre Bayern Munchen si FC Barcelona, 2-0 pentru bavarezi, ar putea crede ca partida a fost la discretia campioanei Germaniei.

In realitate lucrurile au stat diferit pe Fussball Arena, acolo unde la 0-0 cei de la Barcelona au avut ocaziile mai mari. Nu mai putin de zece la numar in prima repriza!

Prima i-a apartinut lui Pedri cand nu trecusera decat noua minute de la primul fluier al arbitrului. Sutul mijlocasului ofensiv catalan a fost blocat in extremis de portarul Neuer.

La primul meci ca adversar al lui Bayern, club pentru care a marcat 345 de goluri in 377 de meciuri, Lewandowski a avut o evolutie extrem de stearsa. Aproape de nerecunoscut a fost atacantul polonez la Munchen.

Si s-a vazut ca nu e in apele lui inca de la sutul din minutul 18 dintr-o pozitie favorabila. O ratare necaracteristica pentru un golgeter de calibrul lui Lewa.

Bayern a inceput sa-si arate coltii in ofensiva abia dupa pauza. Prima ocazie a venit la sutul lui Goretzka din minutul 50, cand portarul ter Stegen a avut prima interventie din meci.

O ocazie care a prefatat deschiderea scorului de peste un minut, cand Hernandez a aparut nemarcat in sase metri la o centrare din corner si a punctat cu capul pentru 1-0.

Barcelona n-a avut reactie si dupa alte trei minute Bayern modifica din nou tabela. De aceasta data dupa o faza laborioasa finalizata de Sane in urma unei patrunderi pe zona centrala.

Masinaria de fotbal germana nu s-a oprit si Bayern a continuat sa forteze chiar si la 2-0. Musiala a semnat doua sanse bune de gol, in minutele 60 si 61.

Barcelona a replicat timid prin Pedri, in minutul 63, cand mingea trimisa de acesta din careu a sters bara.

Sase puncte pentru Bayern in Grupa C, in timp ce Barcelona ramane sa se lupte cu Internazionale Milano pentru pozitia secunda.

Vicecampioana Italiei a castigat in deplasare cu Victoria Plzen pentru primele trei puncte din grupa.

Caseta tehnica

Bayern: Neuer (c) – Pavard (Mazraoui 21'), Upamecano, Hernandez, Davies – Kimmich, Sabitzer (Goretzka 46') – Sane (Tel 80'), Müller, Musiala (Gravenberch 80') – Mane (Gnabry 69').

Barcelona: ter Stegen – Kounde, Araujo, Christensen (Garcia 70'), Alba – Pedri, Busquets (c) (Kessie 80'), Gavi (de Jong 61') – Raphinha (Ferran Torres 61'), Lewandowski, Dembele (Fati 80').



Bayern obtine a cincea victorie consecutiva cu Barcelona. Lewandowski n-a miscat la Munchen!