Champions League

Bayern Munchen i-a dat cu terenul in cap lui Arsenal

Sursă foto: twitter.com/FCBayern

Victorie categorica obtinuta de Bayern Munchen, miercuri seara, pe teren propriu, in fata lui Arsenal Londra, scor 5-1 (1-1), in prima mansa a optimilor din Liga Campionilor.

Arjen Robben a deschis scorul in minutul 10 cu un sut superb din afara careului, o minge trimisa carlig in stilul caracteristic pentru mijlocasul olandez.

Arsenal avea sa egaleze cu un sfert de ora inaintea pauzei prin Alexis Sanchez la o faza extrem de bizara. “Tunarii” au primit lovitura de la 11 metri la un fault comis de Robert Lewandowski in propriul careu in timp ce incerca sa degajeze o minge.

Alexis a executat slab lovitura, Manuel Neuer a respins mingea in fata pana la acelasi jucator chilian care, dupa ce a preluat mai intai defectuos pe piept a reusit intr-un final sa strecoare mingea in poarta.

Mai mult decat atat, Arsenal a ratat o buna ocazie de a prelua conducerea in minutul 39 la sutul elvetianului Granit Xhaka, mingea acestuia din afara careului fiind scoasa in corner de Neuer.

Bayern s-a dezlantuit dupa pauza rezolvand ecuatia meciului si intr-o mare masura soarta calificarii.

Lewandowski a punctat cu capul pentru 2-1 in minutul 53 dintr-o centrare a lui Lahm, pentru ca Thiago Alcantara sa faca 3-1 dupa doar patru minute din pasa cu calcaiul a polonezului.

Acelasi Thiago isi trecea dubla in cont in minutul 63 cu un sut din marginea careului deviat nefericit de un aparator al lui Arsenal.

Ospina s-a opus in minutul 67 la sutul lui Vidal si la mingea trimisa in forta de Douglas Costa in minutul 82, dar nu a mai avut ce face in minutul 88 in fata lui Thomas Muller.

Internationalul german a inchis tabela si doar o minune mai poate face ca Arsenal sa rastoarne in returul de la Londra soarta calificarii.

Bayern nu-l va avea in teren in retur pe capitanul Philip Lahm, jucator care a primit cartonasul galben in minutul 83 si va fi suspendat.



Bayern Munchen i-a dat cu terenul in cap lui Arsenal