Champions League

Barcelona, victorie la scor cu Roma

Sursă foto: twitter.com/fcbarcelona

FC Barcelona si-a indeplinit obiectivul si a castigat detasat prima mansa a dublei cu AS Roma din sferturile Ligii Campionilor. Un 4-1 care ofera prima sansa la calificare liderului din La Liga.

Un meci tur in care Roma nu s-a aparat deloc rau, insa formatia italiana a avut ghinionul a doua autogoluri.

Partida a inceput cu un gol anulat Barcelonei pentru o pozitie afara din joc la Luis Suarez in minutul 7.

Faza controversata doua minute mai tarziu la caderea lu Dzeko in duel cu Semedo. In realitate un fault ca lumina zilei pe care arbitrul olandez l-a trecut cu vederea.

Sansa mare de gol ratata de Barcelona in minutul 17 in urma unui corner. Sutul lui Rakitic a intalnit bara, dupa care Luis Suarez a sutat mult peste poarta.

Pe fondul unei aparari organizate a oaspetilor, Barcelona a apelat tot mai des la sutul de la distanta. Iniesta nu a prins poarta cu o astfel de executie in minutul 30.

Abia in minutul 37 Messi a iesit la rampa ramanan o fractiune de secunda liber in careu, dar imediat un aparator al Romei a intervenit decisiv.

Chiar si asa Barcelona a deblocat tabela un minut mai tarziu printr-un autogol al lui De Rossi. Acesta a pus piciorul nefericit la o minge trimisa de Iniesta pentru Messi. De altfel aparitia lui Iniesta ca varf a facut diferenta clatinand apararea Romei.

Sansa buna de egalare pentru Roma in minutul 42 la o lovitura libera din 18 metri. Un fault comis de Umtiti la limita asupra lui Pellegrini, oaspetii solicitand nejustificat lovitura de la 11 metri.

Repriza secunda a debutat cu o mare ocazie ratata de Roma prin Perotti dupa doar 18 secunde. Lovitura acestuia de cap a trecut incredibil pe langa poarta.

Barcelona a rezolvat practic meciul intr-un interval de cinci minute. Mai intai Manolas a deviat in propria poarta in minutul 55, dupa care Pique a pus latul in sase metri la o minge sutata de Luis Suarez intr-o prima faza si respinsa de portarul Romei.

Ocazie mare pentru oaspeti in minutul 78 la sutul lui Defrel, jucator abia intrat pe teren. Acesta n-a reusit sa profite de iesirea gresita a portarului german, care pana la urma a revenit si a blocat cu o interventie la sacrificiu.

In cele din urma Roma a redus din diferenta prin Dzeko, jucator care a profitat de avantajul gabaritului in duelul individual pentru minge cu Alba.

Luis Suarez si-a trecut in cont golul de 4-1 in minutul 87 dupa o perioada de zece meciuri fara reusita in Liga Campionilor. Un gol marcat cu o executie din interiorul careului.



Barcelona, victorie la scor cu Roma