Champions League

Barcelona se loveste de zidul Juventus si paraseste Liga Campionilor

Sursă foto: twitter.com/fcbarcelona

Al doilea miracol n-a mai fost reusit de Barcelona, echipa care a remizat scor 0-0 in returul cu Juventus de pe teren propriu, dupa ce in tur pierduse categoric cu 0-3. Echipa italiana se califica in semifinale alaturi de Real Madrid, Atletico Madrid si AS Monaco, tragerea la sorti fiind programata vineri la Nyon.

Juventus a venit pe Nou Camp cu lectia invatata si a luat-o tare pe Barcelona inca din debut. Dupa primele zece minute oaspetii aveau o posesie de 62%, pe fondul unor atacuri sustinute in cautarea golului.

Pe acest fond prima sansa a aparut devreme, in minutul 4, la centrarea lui Dybala din lovitura libera pentru un Higuain care a ratat de putin voleul.

Acelasi Higuain rata de putin deschiderea scorului in minutul 13 la capatul unui contraatac. Atacantul argentinian a ales varianta sutului in forta si mingea s-a dus mult peste poarta.

Un minut mai tarziu a venit si primul sut spre poarta al Barcelonei la reluarea lui Rakitic din afara careului, dupa care pe contraatac Juventus a adus mingea in careul gazdelor. Cuadrado n-a prins poarta dintr-o reluare acrobatica.

Prima ocazie pentru Barcelona i-a apartinut lui Messi, care n-a prins poarta din interiorul careului in minutul 19. Acelasi Messi a trimis periculos in minutul 31 din afara careului, mingea fiind blocata de Buffon.

Ocazie pentru Juventus in minutul 38 la pasa lui Pjanic pentru Higuain. Acesta a aparut in spatele lui Umtiti, dar nu a mai avut forta sa trimita periculos si Ter Stegen a blocat balonul.

Ultima faza a primei reprize l-a adus in prim plan pe Suarez, care n-a prins poarta cu un voleu la o centrare din stanga de la Neymar.

Partea secunda a inceput intr-un ritm alert si Juventus a ratat o mare ocazie patrunderea lui Cuadrado, mingea trimisa spre coltul lung ocolind de putin poarta.

Barcelona a continuat sa preseze pe fondul retragerii totale a campioanei Italiei, insa mingea pur si simplu a refuzat sa intre in poarta la suturile lui Messi din minutele 55, 58 sau la incercarea lui Neymar din minutul 62.

Cea mai importanta ocazie a lui Juventus in partea secunda i-a apartinut lui Pjanic la o minge inselatoare care l-a obligat pe Ter Stegan sa scoata in extremis peste bara.

La una dintre ultimele incercari de a marca, Mascherano a ratat de putin intalnirea cu balonul in minutul 79 si Buffon a blocat centrarea venita din stanga.

Juventus s-a inchis perfect si a profitat in egala masura de lipsa de inspiratie a Barcelonei pe faza de atac.



Barcelona se loveste de zidul Juventus si paraseste Liga Campionilor