Champions League

Barcelona - PSG, un meci dubios 'trântit' de portar?

Sursă foto: UEFA

Meciul Bacelona - PSG văzut altfel, la rece. La golurile catalanilor nu poate sări în ochi comportamentul portarului francez, care poate fi făcut răspunzător la 3 din 6, practic toate în afară de cele din penalty-uri și autogol. Trapp pare a fi avut altă agendă la acest meci.

Barcelona a învins-o cu 6-1 pe PSG. Jumătate dintre reușitele spaniolilor au fost ajutate, două penalty-uri și un autogol. Cealaltă jumătate a fost marcată cu concursul larg al portarului francez Kevin Trapp.

La primul gol marcat de Barcelona în minutul 2, mingea a sărit prin careu, iar portarul Kevin Trapp nu a reușit să respingă balonul de pe capul lui Suarez, care a deschis scorul. Trapp a bătut aerul, cum se spune.

A venit un autogol pentru 2-0. Portarul plasat prost, minge trimisă în poarta goală de Layvin Kurzawa, tot la o fază de ping-pong în careu, cam la fel ca la primul gol. 

Golul al treilea a fost marcat din penalty. Neymar a căzut în careu lovit cu capul in picioare de un adversar. Noi nu am mai văzut nicaieri sa se acorde un penalty comis cu capul, din cadere, de un jucător. Arbitrul a hotărât să rescrie regulile sportului. Nu ai voie să cazi în careu, că poți comite penalty. 

La scorul de 3-1, PSG a avut doua sanse imense de gol. Angel Di Maria a pus cu latul mingea sus, pe langa poarta, singur fata in fata cu portarul, dupa ce un alt coleg trimisese tot cu latul, slab, tot singur in fata portii, in piciorul portarului. Chiajna ar fi dat gol aici cel putin o data. Orice cititor ar fi trimis mai bine mingea macar intr-una dintre faze.

La golul de 4-1 (min. 88), cel marcat de Neymar din lovitură liberă în minutul 88, portarul lui PSG nu sare deloc, deși avea timp. Se uită pur și simplu la minge și se vede că își oprește reflexul din genunchi de a sări după balon. Și rămâne pe loc. Cel mai curios gol al partidei, de departe.

La golul de 5-1 (min. 90+1), Suarez cade ca secerat pentru un cot in gat care nu pare a fi existat. A fost o mână, dar nu un cot.  Am văzut la EURO 2016 arbitraje care la așa ceva ar fi acordat cartonaș galben atacantului. 

La golul de 6-1, din minutul 90+5, portarul Trapp are tot timpul din lume să avanseze și să pareze devierea lui Sergi Roberto, însă el sare într-o parte înainte sa vada unde va suta jucatorul de la FC Barcelona. Roberto a trimis in dreapta nestingherit, dupa ce  Trapp deja se aruncase in stanga, la doi metri de minge. Ar fi putut astepta devierea sau ar fi putut avansa la minge, asa cum se face in aceste cazuri. Pasa a avut 20 de metri, era timp mai mult decat destul. 

Barcelona e Barcelona, dar parca golurile de la acest meci au ceva ce nu seamana cu fotbalul corect.

Noi consideram ca Trapp a avut alta agenda la acest meci, alaturi de arbitrul de centru. 

Revenirea rămâne însă istorică.



Barcelona - PSG, un meci dubios 'trântit' de portar?