Champions League

Barcelona, cu un pas in finala Ligii Campionilor

Lionel Messi a fost eroul mansei tur a semifinalei dintre FC Barcelona si Bayern Munchen, incheiata cu scorul de 3-0. Argentinianul a facut diferenta intre cei doi colosi ai Europei, spre final, fiind completat de Neymar, in prelungiri, cu o reusita care i-ar putea asigura Barcelonei calificarea in ultimul act al intrecerii. Echipa pregatita de Pep Guardiola a parasit Nou Camp fara sut pe spatiul portii lui ter Stegen.

Forcingul de start al formatiei blaugrana a fost insotit de o prima incercare din marginea careului a lui Luis Suarez, "citita" la timp de experimentatul Neuer.

La urmatorul atac, Luis Suarez nu a fost in stare sa reia decisiv in situatie de unu la unu cu acelasi Neuer.

Lionel Messi (22) a fost destul de aproape de deschiderea scorului, la capatul unei patrunderi senzationale. Mingea a ocolit de putin bara din stanga.

In minutul 27, uruguyanul din atacul Barcei a trimis aproape razant cu transversala dintr-o pozitie favorabila de a inscrie. Rakitic a centrat de la coltul terenului.

Cu putin timp inainte de pauza, Neuer s-a remarcat printr-o interventie miraculoasa, cu piciorul, in fata lui Dani Alves.

La reluare, Xabi Alonso a irosit o lovitura libera extrem de periculoasa, de la aproximativ 20 de metri.

Messi si-a continuat dialogul cu Neuer si dupa iesirea de la cabine. Argentinianul nu l-a surprins insa pe Neuer cu o executie aproape de tinta.

Cu un sfert de ora inainte de final, Lionel Messi a facut diferenta printr-o dubla inregistrata in doar cateva minute. Messi a inscris initial din pasa lui Dani Alves, care a recuperat un balon important in flancul drept.

Apoi, Messi l-a driblat cu usurinta de Boateng si l-a rapus pe Neuer cu o scarita splendida.

In prelungiri, Messi l-a lasat singur pe Neymar cu Neuer, care a finalizat cu mult calm pentru 3-0.

FC Barcelona: ter Stegen - Alba, Mascherano (Bartra 89), Pique, Alves - Iniesta (Rafinha 87), Busquets, Rakitic (Xavi 82) - Neymar, Suarez, Messi

Bayern Munchen: Neuer - Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat - Alonso - Muller (Gotze 79), Lahm, Schweinsteiger, Alcantara - Lewandowski

Arbitru: Nicola Rizzoli (Italia)

Cartonase galbene: D. Alves 46, G. Pique 66, Neymar 69/ X. Alonso 35, Benatia 53, Bernat 57

Cartonase rosii: -

Stadion: Nou Camp (Barcelona)



Barcelona, cu un pas in finala Ligii Campionilor