Champions League

Avancronica: Real Madrid-Tottenham. 'Albii' nu au primit gol pe teren propriu in acest sezon

Real Madrid si Tottenham Hotspur se intalnesc, marti seara, de la ora 21:45, intr-unul dintre cele mai asteptate si inedite sferturi de finala din acest sezon al Ligii Campionilor.
Cele doua formatii se afla la doar a treia intalnire in cupele europene, dupa dubla mansa jucata in sferturile Cupei UEFA, sezonul 1984-85.

Real Madrid s-a impus atunci cu 1-0 la general, dupa un autogol al lui Steve Perryman in mansa tur de pe White Hart Lane. Condusi magistral din teren de legendarul Emilio Butragueno, 'albii' din Madrid aveau sa castige in final trofeul.

De aceasta data fata in fata se vor afla doua formatii care au atins punctul maxim in acest sezon si, in acelasi timp, doi manageri care se cunosc extrem de bine din prima liga engleza.

Jose Mourinho are un avantaj net in fata omologului sau Harry Redknapp, pe care l-a invins de fiecare data in cele cinci dispute de pana acum ca manager al echipei Chelsea.

Tehnicianul portughez are un record pozitiv si in fata celor de la Tottenham, pe care i-a invins de cinci si a pierdut o singura data, alte doua dispute incheindu-se la egalitate.

In ceea ce priveste meciurile disputate in acest sezon pe teren propriu, Real Madrid are o linie de clasament impresionanta, castigand toate cele patru meciuri programate pe Santiago Bernabeu, cu un golaveraj de 11-0. In capitala Spaniei au evoluat echipe precum AC Milan, Ajax Amsterdam, Auxerre sau Olympique Lyon.

Mai mult decat atat, Real Madrid a castigat 21 din precedentele 27 de meciuri desfasurate in sferturile de finala ale Ligii Campionilor.

Meciul de pe Santiago Bernabeu va fi arbitrat de o brigada a cavalerilor fluierului din Germania, cu Felix Byrch la centru. In varsta de 35 ani, acesta a impartit ultima data dreptatea in Olympique Marseille-Manchester United (0-0), singura partida din acest sezon in care nu a acordat niciun cartonas galben.

Echipe probabile:

Real Madrid (4-2-3-1): Casillas; Marcelo, Pepe, Carvalho, Ramos; Khedira, Alonso; Di Maria, Ronaldo, Ozil; Abedayor.

Tottenham Hotspur (4-4-1-1): Gomes; Assou-Ekotto, Gallas, Dawson, Corluka; Bale, Sandro, Modric, Lennon; Van der Vaart; Crouch.

Onlinesport


Avancronica: Real Madrid-Tottenham. 'Albii' nu au primit gol pe teren propriu in acest sezon