Champions League

Avancronica meciului Porto - Liverpool. Fiecare meci e o finala pentru "cormorani"

Sursă foto: https://twitter.com/iLiverpoolApp/

Liverpool porneste in returul de pe Dragao cu 2-0 avantaj din tur, insa Porto este genul de echipa capabila de orice surpriza, asa ca nimic nu este jucat dinainte.

Naby Keita si Roberto Firmino au rezolvat ecuatia meciului tur inca dinaintea pauzei, insa pentru Liverpool vizita de la Porto nu va fi nici pe departe o plimbare prin parc.

Vedeti aici cotele oferite de BAUMBET pentru Porto - Liverpool

Porto cauta prima calificare in semifinale din ultimii 15 ani, cand au ajuns sa castige trofeul cu Jose Mourinho pe banca tehnica. In acelasi timp amintirea fanilor despre dubla cu Liverpool din optimile sezonului trecut este inca proaspata.

“Dragonii” paraseau atunci competitia cu 0-5 la general.Infrangerea cu 5-0 de pe Dragao in februarie 2018 a fost cea severa infrangere din istoria lui Porto pe teren propriu in cupele europene, iar fanii nu pot uita aceasta umilinta prea curand.

Runda precedenta Porto a intors un 1-2 din prima mansa cu Roma, transformandu-l intr-un 3-1 acasa dupa prelungiri, iar 2-0 nu e chiar imposibil de intors de asemenea.

De la infrangerea cu Liverpool de anul trecut cei de la Porto au mai pierdut doar doua din cele zece meciuri europene disputate.

Porto este singura dintre echipele ramase in competitie cu procentaj suta la suta pe teren propriu in acest sezon european (4 victorii in 4 meciuri).

Pentru Liverpool fiecare meci ramas pana la finalul sezonului este o adevarata finala, indiferenta ca vorbim de Liga Campionilor sau de Premier League, acolo unde “Cormoranii” lupta pentru cel dintai titlu din noua era.

Jurgen Klopp n-a pierdut pana acum nicio dubla mansa eliminatori de cand a venit la Liverpool si au fost deja noua astfel de confruntari, patru in Europa League (2015/2016), una in playoff-ul Ligii Campionilor (2017/2018) si alte patru in fazele superioare ale competitiei.

Porto n-a mai eliminat o echipa engleza in fazele superioare ale Ligii Campionilor de 15 ani, iar in confruntarile directe a obtinut trei calificari din 11 confruntari.

Echipele probabile

Porto: Casillas; Militao, Felipe, Pepe, Telles; Otavio, Pereira, Herrera, Corona; Soares, Marega;

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Wijnaldum, Fabinho, Keita; Salah, Firmino, Mane.



Avancronica meciului Porto - Liverpool. Fiecare meci e o finala pentru "cormorani"