Champions League

Avancronica meciului Ajax - Juventus si echipele probabile. "Lancierii" n-au mai castigat din 1974!

Arena care poarta numele marelui Johan Cruyff gazduieste, miercuri seara, de la 22:00, mansa tur a sfertului de finala dintre Ajax Amsterdam si Juventus Torino.

Ajax a produs surpriza in optimi prin eliminarea detinatoarei trofeului Real Madrid, "lancierii" reusind o victorie uriasa in meciul retur de pe Santiago Bernabeu.

Juventus este neinvinsa in zece meciuri contra lui Ajax, iar campioana Italiei va miza la Amsterdam din primul minut pe Cristiano Ronaldo, jucator accidentat in ultimele doua saptamani.

Vedeti aici cotele oferite de BAUMBET pentru Ajax - Juventus

Vor lipsi de la Juventus fundasul Giorgio Chiellini si mijlocasul Emre Can, in timp ce Douglas Costa este incert.

Cu cinci goluri in ultimele cinci meciuri din Serie A, tanarul Kean ar putea fi factorul surpriza la cei 19 ani ai sai. Max Allegri ar putea miza pe explozia lui Kean daca jocul de la Amsterdam o va cere la un moment dat.

Erik ten Hag a explicat intr-un interviu ca succesul lui Ajax este determinat de combinatia intre jucatorii tineri si cei cu experienta la mijlocul terenului.

"De aceea i-am adus pe Tadic si Blind in vara. Aceasta, in combinatie cu tinerele talente pe care le avem, ne ofera o stabilitate puternica", spune antrenorul "lancierilor".

Din sezonul viitor la aceasta fundatie va contribui si internationalul roman Razvan Marin, jucator transferat de Ajax de la Standard Liege pentru 12.5 milioane de euro.

Cristiano Ronaldo va fi adverata bestia nera pentru apararea lui Ajax. Atacantul portughez a calificat-o de unul singur pe Juventus in sferturi prin hattrick-ul reusit in returul cu Atletico. Ronaldo este jucatorul cu cele mai multe goluri marcate in aceasta faza a competitiei, 20 in 23 de meciuri.

Juventus va juca un 4-3-3 potrivit presei italiene, care se poate transforma in 4-4-1-1 pe faza defensiva cand cei de la Ajax au posesia balonului. La fel de bine, pe faza ofensiva Juventus poate schimba din mers la un 3-3-4.

Ambele echipe au castigat patru din ultimele cinci meciuri. Ajax a aratat o pofta ofensiva remarcabila, marcat 12 goluri in ultimele trei meciuri de campionat.

Ultima oara cele doua echipe s-au intalnit in 2010, cand Juventus a castigat la Amsterdam, cu 2-1, pentru ca in returul de la Torino sa fie 0-0. Juvensut se califica atunci in optimile Europa League. Din 2004 nu s-au mai duelat in Champions League, faza grupelor, cand Juventus castiga ambele meciuri, cu 1-0.

Ajax n-a mai invins-o pe Juventus din 1974.

Meciul dintre Ajax si Juventus va fi arbitrat la centru de spaniolul Carlos del Cerro Grande.

Echipele probabile

Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Schöne, De Jong; Ziyech, Tadić, Neres.

Juventus: Szczęsny; De Sciglio, Bonucci, Rugani, Alex Sandro; Betancur, Pjanić, Matuidi; Bernardeschi; Mandžukić, Ronaldo.



Avancronica meciului Ajax - Juventus si echipele probabile. "Lancierii" n-au mai castigat din 1974!