Champions League

Aubameyang califica Borussia Dortmund in sferturi cu un hattrick

Sursă foto: twitter.com/BVB

Pierre Emerick Aubameyang a marcat de trei ori, miercuri seara, in victoria pe care Borussia Dortmund a obtinut-o pe teren propriu, scor 4-0 (1-0), contra Benficai Lisabona in mansa retur a optimilor de finala ale Ligii Campionilor.

In tur, Benfica se impusese la limita, cu 1-0, succes obtinut contrar cursului jocului dupa un meci dominat de Borussia Dortmund, echipa care a ratat o multime de ocazii inclusiv un penalty prin Aubameyang.

Atacantul gabonez s-a revansat cu varf si indesat la retur cand, dupa doar patru minute, a performat prima data poarta “vulturilor” dupa o minge prelungite in fata portii de catre Dembele.

Pulisic a dublat avantajul celor de la Borussia in minutul 59 dupa o pasa excelenta oferita de Piszczek, pentru ca doua minute mai tarziu Aubameyang sa ridice scorul la 3-0 cu o reluare din fata portii la centrarea ideala oferita de Schmelzer din flancul stang.

Aubameyang si-a finalizat hattrick-ul in minutul 85 cu un gol dintr-o pozitie suspecta de offside la cetrarea lui Durm.

Campioana a Europei in 1997, Borussia Dortmund ajunge in sferturi de finala pentru a treia oara in ultimul deceniu, in timp ce Benfica rateaza a treia calificare intre primele opt in ultimele sase sezoane.

Echipa portugheza a incasat primele goluri din actiune dupa mai bine de 700 de minute si pierde primul meci la capatul unei serii de sapte partide castigate la rand.



Aubameyang califica Borussia Dortmund in sferturi cu un hattrick