Champions League

Atletico Madrid, lectie de contraatac predata la Leverkusen

Sursă foto: twitter.com/atletienglish

Finalista editiei precedente a Ligii Campionilor, Atletico Madrid, s-a impus cu 4-2 in deplasarea de la Leverkusen si a luat o serioasa optiune pentru calificarea in sferturile de finala.

Echipa pregatita de Diego Simeone a transat in mare parte disputa inca din prima repriza, cand Saul si Griezmann au marcat doua goluri extrem de spectaculoase.

La 0-0 prima ocazie a madrilenilor a venit din piciorul fundasului dreapta al gazdelor, Henrichs, care a respins nefericit in propria transversala in minutul 12. Cateva minute mai tarziu acesta a luat si un galben prin care va lipsi in retur.

Saul a deschis scorul cu o super executie din marginea careului dupa o actiune personala in partea dreapta a terenului. Un sut cu stangul care l-a lasat fara reactie pe portarul Leno in acel minut de gratie 17.

Gazdele au replicat prin Chicharito patru minute mai tarziu, insa mingea trimisa de mexican din 16 metri nu i-a pus nicio problema lui Moya.

Atletico avea sa-si dubleze avantajul in minutul 25 prin Griezmann, jucator care a profitat de eroarea fundasului Dragovic.

Moya a salvat-o pe Atletico in minutul 29 la cea mai mare sansa de gol a gazdelor aparuta din sutul lui Kampl de la marginea careului.

Pana la pauza oaspetii au mai ratat o ocazie prin Griezmann, jucator al carui sut a fost blocat de Leno.

Pauza s-a dovedit un sfetnic bun pentru Leverkusen si “farmacistii” reveneau in meci prin reusita spectaculoasa a lui Bellarami din minutul 48. O deviere la coltul lung din centrarea lui Herichs care l-a lasat fara reactie pe Moya.

Un penalty acordat la limita si transformat de Gameiro a taiat avantul gazdelor, care insa au profitat de autogolul lui Savic din minutul 65 pentru a continua sa spere intr-o rasturnare.

Si doar parada lui Moya din minutul 80 a impiedicat-o pe Leverkusen sa egaleze, iar cum de cele mai multe ori ocaziile se razbuna Torres a inchis tabela cu sase minute inaintea finalului devenind al treilea spaniol cu cel putin 20 de goluri marcate in Liga Campionilor dupa Raul Gonzalez (71) si Fernando Morientes (33).



Atletico Madrid, lectie de contraatac predata la Leverkusen