Champions League

Atalanta continua povestea nebuna cu o victorie de rasunat in fata Valenciei

Sursă foto: Atalanta Facebook

Cine ar fi crezut vreodata ca Atalanta, echipa care a pierdut primele trei meciuri din faza grupelor, va fi cu un picior si jumatate in sferturile de finala din Liga Campionilor este greu de spus.

Formatia din Bergamo care isi disputa meciurile de acasa pe San Siro din Milano a transformat-o pe Valencia intr-o echipa de pluton dupa 4-1, marti seara, in prima mansa a optimilor de finala.

Aceasta dupa ce la un moment dat tabela arenei din Milano a aratat chiar 4-0 pentru formatia pregatita de Gian Piero Gasperini.

Hans Hateboer cu o dubla, Josip Ilicic si Remo Freuler cu o bijuterie de gol i-au trimis in bratele extazului pe cei aproape 45.000 de suporteri veniti de la Bergamo, oras aflat la 55 km distanta de Milano.

La 4-0 concentrarea formatiei italiene a inceput sa sufere si Valencia a redus din diferenta prin Denis Cheryshev cu un gol care mai lasa de doi bani sperante ”liliecilor” pentru returul de pe Mestalla programat pe 10 martie.

Statistica arata ca de doua ori in cinci ocazii acest 4-1 dupa prima mansa a fost remontat in istoria Ligii Campionilor. Deportivo La Coruna cu AC Milan in 2004 si AS Roma cu Barcelona in 2018.



Atalanta continua povestea nebuna cu o victorie de rasunat in fata Valenciei