Champions League

Arsenal-Liverpool, spectacol total

Arsenal a remizat pe teren propriu, scor 1-1, in fata lui Liverpool intr-un meci in care Adebayor si Kuyt si-au trecut numele pe tabela de marcaj, iar formatiei gazda i-a fost refuzata o lovitura de pedeapsa, in timp ce arbitrul partidei nu a scos nici macar o data cartonasul galben. Partida retur este programata sa se joace pe 8 aprilie.
Startul de meci a fost unul echilibrat, prima ocazie venind la poarta lui Reina, in minutul 7, cand portarul lui Liverpool a fost nevoit sa iasa din careu pentru a-l bloca pe Adebayor.

La mijlocul reprizei Arsenal a luat cu asalt poarta lui Reina - trei ocazii in tot atatea minute si rezultatele s-au observat si pe tabela, 1-0 in minutul 23. Van Persie, in minutele 22 si 23 l-a incercat pe Reina, insa portarul cormoranilor a avut o interventie de mare portar la faza care a precedat golul. Un minut mai tarziu, Van Persie a centrat perfect in fata portii pentru o lovitura de cap impecabila a lui Adebayor, care a trimis decisiv in plasa.

Replica cormoranilor nu a intarziat sa vina, Kuyt egaland situatia de pe tabela trei minute mai tarziu la o patrundere frontala in careu a capitanului Steven Gerrard, finalizata simplu de Dirk.

Liverpool a inceput repriza secunda ofensiv, Kuyt fiind la un pas de "dubla", la doua minute de la reluare, cand sutul sau din interiorul careului a fost retinut cu emotii de Almunia. Walcott a fost aproape de un eurogol, in minutul 55, insa sutul din afara careului a trecut la o palma de stalpul portii.

In minutul 66, arbitrul olandez nu a acordat penalty la tinerea de tricou a conationalului sau, Dirk Kuyt, asupra lui Hleb. Arsenal a fost si ghinionista, opt minute mai tarziu, cand Bendtner a scos de pe linia portii sutul lui Fabregas care ar fi trebuit sa ii readuca pe "tunari" in avantaj.

Arsenal: Almunia - Toure, Gallas, Senderos, Clichy - Eboue (Bendtner 67), Fabregas, Flamini, Hleb - Adebayor, Van Persie (Walcott 46).

Liverpool: Reina - Carragher, Hyypia, Skrtel, F. Aurelio - Mascherano, Alonso (Leiva 77) - Kuyt, Gerrard, Babel (Benayoun 57) - Torres (Voronin 86).

Cartonase galbene: -

Arbitri: Pieter Vink - Adriaan Inia si Hans Ten Hoove (Olanda).

Onlinesport: Ioan Tarita



Arsenal-Liverpool, spectacol total