Champions League

Arsenal invinge fara emotii la Istanbul

Arsenal s-a impus cu 5-2 pe terenul celor de la Fenerbahce. Englezii au dominat clar jocul de la Istanbul si au fost in permanenta in avantaj in fata unui adversar debusolat. In celalat meci al grupei G, Porto a fost invinsa pe teren propriu de Dinamo Kiev, scor 0-1.

Fenerbahce a inceput curajos partida cu Arsenal, iar Ugur Boral a fost aproape de gol in minutul 5, sutul sau fiind respins de Almunia. A fost un simplu foc de paie, pentru ca oaspetii au trecut apoi la carma jocului si au rezolvat in cateva minute ecuatia meciului.

Adebayor a deschis scorul in minutul 10, marcand singur cu portarul dupa pasa lui Fabregas. Peste doar un minut s-a facut 2-0 pentru Arsenal. Fabregas a pasat din nou excelent, iar Walcott a reusit sa inscrie.

Turcii au revenit in joc prin autogolul lui Silvestre (minutul 19), insa Arsenal a refacut trei minute mai tarziu avantajul de doua goluri, cand Diaby a inscris pentru 3-1. Dupa pauza Fener a incercat sa reduca din nou din diferenta, insa englezii au mai marcat o data, lamurind lucrurile in minutul 49.

Song a facut 4-1 dupa ce a inscris din centrarea lui Silvestre, care a profitat de o balbaiala in defensiva gazdelor. Guiza a inscris si el pentru 2-4 in minutul in minutul 78, insa Ramsey a stabilit scorul in ultimul minut, Arsenal invingand cu 5-2 la Istanbul.

Dinamo Kiev a castigat surprinzator la Porto

FC Porto pornea favorita in duelul cu Dinamo Kiev, chiar daca oaspetii au avut un start bun, reusind chiar si o remiza cu Arsenal. Aliev a marcat unicul gol al meciului in minutul 25, dupa ce a executat perfect o lovitura libera.

Portughezii au alergat apoi dupa egalare, insa fara folos. Sapunaru a trimis si el din afara careului in repriza secunda, insa sutul sau s-a dus peste poarta.

Sapunaru a evoluat 90 de minute la Porto, in timp ce Tibi Ghioane a inceput si el ca titular, dar a fost schimbat dupa o ora de joc, in locul sau intrand Eremenko.

Onlinesport: Andrei Preotu



Arsenal invinge fara emotii la Istanbul