Champions League

Arbitrul de la Barcelona - PSG, in vizorul UEFA

Arbitrul de la meciul Barcelona - PSG (6-1, in Liga Campionilor) ar putea fi suspendat de UEFA in urma deciziilor sale. El a acordat spaniolilor doua penaltyuri inexistente si a refuzat francezilor cel putin o lovitura de la 11 metri. 

Despre incarcatura arbitrului german de origini turce Deniz Aytekin am scris si noi ieri, afirmand ca prestatia sa alaturi de ce a potarului de la PSG au fost cele care au inclinat decisiv balanta calificarii. 

Daca despre portarul lui PSG nu a mai scris nimeni pana acum si nici nu s-a luat inca vreo masura, in ceea ce il priveste pe Aytekin lucrurile nu raman asa. 

Conform editiei in limba engleza a ziarului spaniol Marca, prestatia lui Aytekin va fi luata in discutie de UEFA, iar acesta ar putea fi tras pe linie moarta cel putin o perioada in Liga Campionilor. O pedeapsa mica pentru ceea ce a aratat pe teren. El a acordat doua penaltyuri inexistente gazdelor si a refuzat unul lui PSG.

Aytekin a vazut penalty la  Thomas Meunier, care a cazut pe burta in careu, iar Neymar s-a impiedicat de el. Bacelona a marcat cu acea ocazie golul al treilea. Apoi a vazut 11 metri la golul de 5-1, cand Suarez a cazut in careu fara vreun motiv. 

Turco-germanul nu a vazut insa penalty la faultul din careu comis de Mascherano asupra lui Di Maria. „E clar ca am faultat, dar nu cred ca acea lovitura de pedeapsa neacordata a fost motivul pentru care noi am eliminat-o pe PSG”, a spus chiar Mascherano dupa meci. Cuvintele sale ar putea fi considerate nesimtite, dar au si ceva dreptate partial: nu acela a fost motivul, ci si portarul lui PSG care a deschis calea spre trei goluri in care a mimat. 

In alta faza, Mascherano atinsese cu mana mingea in careu, dar gestul a fost considerat involuntar in mod corect.



Arbitrul de la Barcelona - PSG, in vizorul UEFA