Champions League

Antrenorul lui Dortmund recunoaște: ”Chelsea a meritat calificarea”

Sursă foto: https://twitter.com/ChelseaFC/

Seria de victorii consecutive pentru Borussia Dortmund s-a oprit, marți seara, în returul optimilor Champions League cu Chelsea.

Londonezii au învins Dortmund, cu 2-0, obținând calificarea în sferturi la capătul unui meci tactic aproape de perfecțiune.

”Trebuie să o spunem, per totalul celor două manșe, Chelsea a meritat calificarea”, a declarat Edin Terzic, antrenorul celor de la Dortmund.

Despre meciul de marți seara a vorbit și Graham Potter, un antrenor aflat sub o mare presiune.

Chelsea avea o singură victorie în ultimele cinci meciuri și Potter risca chiar demiterea în cazul eliminării din Champions League.

”Nu știu cum mă simt în aceste momente, sunt mai multe emoții în mine. A fost un final tensionat, dar cred că băieții au fost fantastici. Au jucat cu adevărat bine, ne-am creat mai multe ocazii și sunt foarte încântat pentru ei. Este grozav pentru toți de aici”, a spus Potter.

Eroul lui Chelsea a fost Kai Havertz, internaționalul german care a avut o bară și un penalti ratat, înainte ca arbitrul olandez Danny Makkelie să dicteze repetarea de la punctul cu var.

Havertz a tras în același colț și a marcat golul de 2-0, în minutul 53, rezultat care avea să fie păstrat până la final.

”Am fost puțin nervos, dar am marcat. Asta e cel mai important. Am încercat să aștept pentru a vedea unde se duce portarul și am văzut că pleacă în același colț”, a povestit Havertz după meci.

Alături de Chelsea a mai obținut calificarea în sferturi echipa lusitană Benfica Lisabona, după 7-1 la general cu belgienii de la Club Brugge. În returul de pe Da Luz a fost 5-1 pentru ”vulturi”.



Antrenorul lui Dortmund recunoaște: ”Chelsea a meritat calificarea”